Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’tan öğrencilere YKS desteği

Yalova Belediye Başkanlığı ve Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle YKS sınavına giren tüm öğrencilerin sınav giriş ücretlerini Yalova Belediyesi ödeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 13:12
Kaynak: Yalova Hayat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’tan öğrencilere YKS desteği

Eğitime her zaman destek veren Yalova Belediyesi il tarihinde bir ilke daha imza attı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yalova Belediyesi arasında imzalanan protokolle Yalova genelindeki 25 liseden YKS sınavına girecek olan 1980 öğrencinin sınav ücretini Yalova Belediyesi ödeyecek.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde Mustafa Tutuk’a teşekkür eden ve eğitime olan desteklerinden de övgü ile bahseden Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Yalova’da Belediyesi her zaman olduğu gibi yine öğrencilerimizin yanında olmaya ve eğitime destek vermeyi sürdürüyor. Bu anlamda başkanımıza da teşekkür ediyorum. YKS’ye girişle ilgili bir ücret var. Öğrenciler bu ücretleri bir şekilde ödeyecekler. Daha sonra makbuz ve dekontlarını belediyenin ilgili birimlerine getirecekler ve belediyemizde bu sınava giriş ücretlerini onlara geri ödeyecekler. Böylece belediyemiz sınava giren tüm öğrencilerimizin sınav ücretlerini ödemiş olacak. Bu Yalova’da ilk kez yapılan bir uygulama olacak. Daha önce böyle bir uygulama ilimizde hiç uygulanmadı.” dedi.
 

“Gençlerin yanındayım”
Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin ardından söz alan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ise, her zaman gençlerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi. Eğitime olan desteğinin önümüzdeki dönemde de hız kesmeden süreceğinin altını çizen Tutuk, “Bizimde öğrencilere bir destek ve moralimiz olsun diye YKS’ye girecek olan öğrencilerimizin sınav ücretlerini biz ödeyeceğiz.

25 lisemizde 1980 öğrencimiz bu yıl YKS sınavına girecekler. Gençlerimize hem bir nebze katkı olsun hem de moral olsun istedik. O moralle belki 2 puan daha fazla alırlar ve üniversitede daha iyi yerlere gelir, vatana, millete hayırlı bireyler olarak yetişirler. Biz Yalova Belediyesi olarak, hepsinin ötesinde öğrencilerimizin, ‘Mustafa Abisi ‘ olarak her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede öğrencilerimizin toplamdaki 1 milyon 168 bin TL’lik sınava giriş ücretlerini biz ödüyoruz. Kendilerine şimdiden üniversite sınavında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından YKS sınavına girecek olan öğrenciler açısından bir müjde anlamı taşıyan protokole Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe birlikte imza koydular.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.