Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk müjdeyi verdi; “Şehir içi trafik tarihe karışacak”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, şehir içi trafik sorununu ortadan kaldıracak olan 2 önemli çevre yolu projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güney Çevre Yolu İhalesinin tamamlandığını belirten Tutuk bu yola paralel belediye olarak bir yol planladıklarının müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2024 13:47
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk müjdeyi verdi; “Şehir içi trafik tarihe karışacak”

Yalova’da en ciddi sorunlardan birisi durumundaki şehir içi trafikte yaşanan yoğunluğu tarihe gömecek 2 proje hayata geçirileceği günü bekliyor. Bunlardan ilki olan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Güney Çevre Yolunun ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. İhaleyi kazanan firma ile ilgili bakanlık arasında görüşmelerin startı verildi. Bu anlamda yolun Yalova’ya faydalarından bahseden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Güney Çevre Yolu ihalesi gerçekleştirildi. 40 firma ihaleye katıldı. Sözleşme imzalanmak üzere. 2 ay içerisinde yolun yapım çalışmasına başlanır diye düşünüyoruz. Bu yol şehri güneyden Bursa yoluna bağlayacak. Armutlu, Esenköy, Çınarcık ve Termal yönünden gelecek olan tüm araçlar ve minibüsler hiç şehir trafiğine girmeden Bursa Yoluna geçiş yapacaklar. Bu yolun yapımını bu anlamda çok önemli. Zaten bu yolun ihalesinin biz de bir an önce tamamlanmasını bekliyorduk. Şehir trafiğini ciddi şekilde rahatlatacak olan bir proje bu. Şehit Ömer Faydalı Caddemizdeki trafiğin yüzde 40 yükünü alacak.” dedi.
Yalova Belediyesi de bir projeyi hayata geçirecek
Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk bu anlamda belediye olarak kendilerinin de bir projeyi hayata geçirmek adına çalışmalara başladıklarını ifade ederek, “Ayrıca Güney Çevre Yoluna paralel Yalova Belediyesi olarak biz de Bursa yolundan Jandarma komutanlığımıza kadar çıkan ve Safran yoluna inen, oradan da Hacımehmet Ovasından Adnan Menderes Mahallesi’ne köprü ile giden ve Kadıköy’e ulaşan 4 şerit bir yol planlaması yapıyoruz. Yeni dönemde biz de o yolu açacağız. Şehir içi trafiği bu 2 yol sayesinde ciddi şekilde rahatlayacak.” diye konuştu.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.