Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de kış yeniden yaşanıyor! İşte soğuk hava dalgasının nedeni

Geçtiğimiz haftalarda adeta bahar havaları yaşanan Türkiye yeni hafta ile birlikte yeniden soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. Kışın geri geldiği bölgelerde sağanak ve kar yağışı etkisini artırdı. Hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş kış soğuklarını yeniden hissettirmeye başladı. Meteoroloji yarın kar yağışının etkisini genişleteceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 12:20
Kaynak: Hilal Baldemir
Türkiye’de kış yeniden yaşanıyor! İşte soğuk hava dalgasının nedeni

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunda bugün yurt genelinde yağışlı ve bulutlu bir havanın etkili olacağını belirtti. Yağışların yurdun iç ve yüksek kesimlerde kar olarak görülmesi beklenirken yurdun güneydoğusunda ise kuvvetli sağanak yağış görülecek.

Karın yarın etki alanı genişleyecek

Kar yağışının yeniden etkisini arttırmasıyla yarından itibaren özellikle yurdun iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde karın etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün için yapılan uyarılar şu şekildeydi:

Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara Bölgesi (Edirne ve Kırklareli dışında), Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak yağış, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu kuzeyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari, Bitlis,Muş, Ağrı ile Van'ın kuzey, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.