Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tersane eğitimine sanal gerçeklik dopingi

Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu, tersane ve imalat sanayisine yönelik mesleki eğitimi Genişletilmiş Gerçeklik (XR) teknolojisiyle birleştirecek yenilikçi projesi için Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı'ndan karşılıksız mali destek almaya hak kazandı. Proje, bölgedeki sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel eğitiminde çığır açmayı hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2025 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2025 13:40
Kaynak: YALOVA HAYAT
Tersane eğitimine sanal gerçeklik dopingi

Yalova Üniversitesi Altınova Meslek Yüksekokulu, sanayi ve teknoloji odaklı önemli bir başarıya imza attı. Yüksekokulun, Coşkunöz Eğitim Vakfı Cevher Hibe Destek Programı'na sunduğu “Genişletilmiş Gerçeklik (XR) ile Tersane ve İmalat Sanayisindeki Üretim Teknolojilerinin Entegrasyonu ile Meslek Eğitimi Geliştirme Projesi” başlıklı projesi, desteklenmeye layık görüldü.

Projenin imza töreni, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende, Altınova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Tımaç ve okul yönetimi ile Coşkunöz Eğitim Vakfı Genel Müdürü Bige Tınmazsoy Susuzlu ve Hibe Programları Yöneticisi Serhat Karasungur hazır bulundu.

EĞİTİM, SANAL ORTAMDA GERÇEĞE EN YAKIN HALİYLE VERİLECEK

Hayata geçirilecek olan proje ile öğrenciler, tersane ve imalat sanayisindeki karmaşık üretim süreçlerini, riskleri en aza indiren sanal ve artırılmış gerçeklik ortamlarında deneyimleme fırsatı bulacak. Bu sayede, mesleki eğitimin kalitesinin artırılması ve öğrencilerin sektöre tam donanımlı bir şekilde hazırlanması amaçlanıyor.

İŞ BİRLİKLERİ DEVAM EDECEK

İmza töreni öncesinde yapılan toplantıda projenin işleyişi ve planlaması üzerine istişarelerde bulunuldu. Hem Yalova Üniversitesi hem de Coşkunöz Eğitim Vakfı, gelecekte yeni ortak projeler yürütme konusunda iyi niyet beyanında bulundu.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Coşkunöz Eğitim Vakfı'na verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, bu projenin iki kurum arasındaki verimli iş birliklerinin başlangıcı olmasını temenni ettiklerini belirtti.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.