Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK’dan ölüm aylığı alanlara yeni haber! İşte 5 bin TL’lik promosyon detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta Kayseri mitinginde emekliler için verdiği 8-12 bin TL banka promosyonu müjdesinden sonra bir haber de SGK’dan geldi. Yapılan açıklamaya göre SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon kişiye de başvuru yapmaları halinde bankalar tarafından 5 bin TL promosyon ödemesi yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 11:50
Kaynak: Hilal Baldemir
SGK’dan ölüm aylığı alanlara yeni haber! İşte 5 bin TL’lik promosyon detayları

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında 21 Mart’ta gittiği Kayseri’de "Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak" açıklaması yapmıştı. Bu açıklama sonrası SGK'dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibinin de başvuru yapmaları durumunda 5 bin TL promosyon alacağı bildirildi.

SGK tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kurumumuzdan aylık alan 12,7 milyon emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimize aylık ödemeleri Bankalar aracılığıyla yapılmaktadır. Emekli aylığı alan vatandaşlarımıza yönelik promosyon ödemeleri Kamu Bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlenmiştir.

"Başvuranlara 5 bin lira promosyon ödemesi yapılacak"

Bunun dışında, SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine de, başvurmaları halinde 5 bin lira promosyon ödemesi kamu bankalarımızca yapılacaktır. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekmektedir."

Açıklamanın devamında SGK, belirlenen tutarların asgari seviyede olduğunu, bankaların kendi prosedürleri kapsamında promosyon miktarlarını artırabileceklerini de belirtti. Öte yandan diğer bankalarla ilgili çalışmaların sonuçlarının da daha sonra ayrıca paylaşılacağı aktarıldı.

Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti

21 Mart'ta seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli promosyonlarına ilişkin, "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum." İfadelerini kullanmıştı.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.