Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Müdürü Kaşıkçı eski hastanenin akıbetini açıkladı

Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, eski devlet hastanesinin akıbetiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eski hastanenin 50-70 üniteli bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2026 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2026 10:57
Kaynak: Mustafa Turan
Sağlık Müdürü Kaşıkçı eski hastanenin akıbetini açıkladı

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Yalova İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, “Yalova’da eski Devlet Hastanesi alanının geleceğine ilişkin son günlerde yer alan bazı haber ve değerlendirmeler üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Eski Devlet Hastanesi binasına ilişkin yapılan teknik inceleme ve analizler sonucunda mevcut yapının depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda alanın, 2026 yılı Sağlık Bakanlığı yatırım planlamaları doğrultusunda yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmektedir. Eski binanın yıkımının bu yıl içerisinde ihale edilerek gerçekleşmesi için hazırlıklar devam etmektedir” dedi.

HASTANEYE BAĞLI SEMT POLİKLİNİĞİ DE YAPILACAK

Açıklamasına “Yapılan ihtiyaç analizleri ve sağlık hizmetlerinin geleceğe yönelik planlaması doğrultusunda, söz konusu alanda 50-70 üniteli bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi/Hastanesi ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Semt Polikliniği yapılması planlanmıştır. Bu yatırımlara ilişkin proje ve planlama çalışmaları tamamlanarak Sağlık Bakanlığına sunulmuştur. Süreç, Bakanlığımızın yatırım programı ve ilgili değerlendirmeleri doğrultusunda takip edilmektedir” diye devam eden Kaşıkçı, şunları ekledi: “Bu kapsamda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yalova Milletvekili Sayın Ahmet Büyükgümüş tarafından daha önce kamuoyuyla paylaşılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile semt polikliniği yatırımına ilişkin açıklamalar da mevcut planlama ve Bakanlığa sunulan projelerle uyumludur. Yalova kamuoyunda oluşan eski hastane alanına 100 yataklı yeni hastane haberleri gerçekçi değildir. Yalova’nın artan nüfusu, sağlık hizmetlerine yönelik ihtiyaçları ve ilin geleceğe dönük sağlık yatırımları birlikte değerlendirilmektedir. Bu kapsamda yeni bir hastane yatırımına yönelik planlamalar, eski Devlet Hastanesi alanı yerine Çiftlikköy ilçesi Sultaniye bölgesinde planlanmıştır. Öte yandan, Yalova’nın artan nüfusu, sağlık hizmetlerine yönelik ihtiyaçları ve ilin geleceğe dönük sağlık yatırımları birlikte değerlendirilmektedir. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımızın, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ve ilgili kurumların yaptığı ihtiyaç ve kapasite değerlendirmeleri kapsamında Çiftlikköy ilçesi Sultaniye bölgesinde minimum 400 yataklı yeni bir hastane yapılması hususu da yatırım süreci başlamış ve devam etmektedir. Yalova’nın sağlık altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar; nüfus artışı, bölgesel ihtiyaçlar, hasta hareketliliği ve sağlık hizmetlerine erişimin daha etkin hale getirilmesi gibi birçok kriter dikkate alınarak, Sağlık Bakanlığımızın yatırım programları doğrultusunda planlanmaktadır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından; eski Devlet Hastanesi alanına ilişkin mevcut planlamanın 50-70 üniteli bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi/Hastanesi ve Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Semt Polikliniği yönünde olduğu, buna ilişkin projelerin Bakanlığımıza sunulduğu ve yatırım süreçlerinin ilgili değerlendirmeler doğrultusunda devam ettiği hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.