Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den 45 il için sarı kodlu uyarı! Yalova’da sağanak ve fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 45 il için sarı kodlu uyarıda verdi ve bu illeri sağanak yağış ve fırtınaya karşı uyardı. Gece saatlerinden itibaren Marmara ve Ege’de yağış etkili olmaya başlarken AKOM ve İstanbul Valiliği’nden de sağanak ve fırtına uyarısı yapılı. İstanbul’un bazı ilçelerinde ve İzmir’de etkili olan fırtına ağaların devrilmesine yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 13:47
Kaynak: Hilal Baldemir
Meteoroloji’den 45 il için sarı kodlu uyarı! Yalova’da sağanak ve fırtına

Yurdun batısında beklenen yağışlar hafta sonu ile birlikte etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden, Marmara ve Ege’de bugün, Batı Akdeniz’de ise yarın için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda gece saatlerinden itibaren Marmara ile Kıyı ve Güney Ege’de ve Batı Akdeniz’de beklenen gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyordu. Gece saatlerinde başlayan sağanak yağış sabah saatlerinde fırtına ile birleşti ve birçok yerde ağaçların devrilmesine neden oldu.

GÜNEY VE İÇ EGE'DE FIRTINA BEKLENTİSİ

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, Güney ve İç Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz’de ise fırtına beklendiği söylendi.

Fırtına ile meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapıldı.

45 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

MGM, 45 il için sarı kodlu uyarı verdi. Yalova için de sarı kodlu uyarı verilirken Cumartesi günü kuvvetli sağanak yağış beklendiği aktarıldı.

Sarı kodlu uyarı verilen iller: 

Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.