Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merhamet Teşkilatı Yalova Şubesi ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor

Merhamet Teşkilatı Yalova Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahipleri için hem yurt içinde hem yurt dışında yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2024 07:14
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2024 07:14
Kaynak: Serap Polat
Merhamet Teşkilatı Yalova Şubesi ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor

Türkiye’de 2015 yılından beri faaliyet gösteren Merhamet Teşkilatı,  yurt içinde ve yurt dışında muhtaç ve mağdur insanlara gıda, giysi, tekerlekli sandalye, ev eşyası gibi temel ihtiyaçlar noktasında yardım ulaştırmaya devam ediyor. Bağışçıların üzerinden kaynak oluşturan bir insani yardım derneği olan Merhamet Teşkilatı, özellikle su kuyusu, Kur’an-ı Kerim dağıtımı, yetim okulu, kurban kesim ve dağıtımı, cami, medrese inşa ve onarımı, kamplardaki insanlara çadır temini gibi çalışmalar gerçekleştiriyor.

Gazze’ye gıda yardımı devam ediyor

Yalova’da aktif bir şekilde çalışarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda ve giyim yardımı yapan dernek her yıl özellikle Ramazan ayında erzak kolisi ve bayramlık giysi dağıtırken, Kurban Bayramında da kurban dağıtımı yapıyor. Bu yıl Filistin yararına kermes düzenleyerek farkındalık çalışması gerçekleştiren Merhamet Teşkilatı, hala Gazze’de aktif bir rol üstleniyor. Şu an İsrail işgali altında suya ve gıdaya ulaşmayan Gazze halkına yardım eden Merhamet Teşkilatı, Türkiye’den gönderilen gıda ve su yardımlarının güvenli bir şeklide Gazze halkına ulaştırılmasını sağlıyor.

“Destek olamadığımız ihtiyaç sahiplerinden özür diliyorum”

Her yıl Yalova’da ve Çiftlikköy’de ihtiyaç sahiplerine ulaşan dernek bu yıl yardımların yurt dışına gönderilmesi nedeniyle Yalova’da kısıtlamaya gitti. Merhamet Teşkilatı Yalova Şubesi Başkanı Süleyman Çelebi konu hakkında bilgilendirme yaparak, “Destek olamadığımız ihtiyaç sahiplerinden özür diliyorum” dedi. Başkan Çelebi, “Merhamet Teşkilatı Yalova Şubesi olarak bu Ramazanda ilimiz ve Çiftlikköy'de yardımlarımız çok kısıtlı oldu. Asıl yapılmak istenen yardımları genel merkezimiz üzerinden ülke içi ve ülke dışı muhtaçlara yönlendirdik. Nedeni ise, bir seçim süreci yaşıyoruz. Bu süreçte bize ulaştırılan bağışları kendi istikbalimiz için kullanmama ve hayırseverlerin bağışlarını kendimize basamak etmeme düşüncesidir. Bu nedenle destek olamadığımız ihtiyaç sahiplerinden özür diliyorum.” şeklinde konuştu.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.