Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fahiş fiyatlara yeni formül Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: Ambalaj üzerine fiyat yazılsın

Dün sabah saatlerinde Irak’ın başkenti Bağdat’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan iki ülke arasında çeşitli protokoller imzaladıktan sonra yurda dönüş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan kamuda tasarruf ve fahiş fiyatla mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 12:59
Kaynak: Milliyet
Fahiş fiyatlara yeni formül Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan: Ambalaj üzerine fiyat yazılsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği Irak ziyareti dönüşünde basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan kamuda tasarruf ve fahiş fiyatla mücadele konusunda şu ifadeleri kullandı:

KAMUDA TASARRUF DÖNEMİ

Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır. Yani bundan farklı bir şey anlaşılmamalı. Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız tasarruf adımlarını takip edecek, resmi taşıt kullanımlarından, haberleşme giderlerine, temsil, tören, ağırlama hizmetlerinden, demirbaş alımlarına kadar tüm harcamalar gözden geçirilecektir.

Gerçek ihtiyaçlar tespit edilip ihtiyaç dışı harcamaların önü kesilecek. Milletimizin refahını artırmak için tasarruf tedbirleri almak durumundayız. Bunun için de gereği neyse kesinlikle bunu hükümet olarak yapmakta kararlıyız.

"AMBALAJA FİYAT YAZILABİLİR"

Hele gıda gibi mecburi kalemlerde buna asla müsaade edemeyiz. Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içerisinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir.

Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine üzerine gideceğiz. Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek.

Hilal Baldemir

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.