Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekmeğe yüzde 20’lik gizli zam

15 liradan satılan 240 gram ekmeğin gramajı fiyat sabit tutularak 200 grama düşürüldü. Fırıncılar artan maliyetleri gerekçe göstererek bu kararı almak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2025 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2025 12:15
Kaynak: YALOVA HAYAT
Ekmeğe yüzde 20’lik gizli zam

2025 yılı başında gramajı 240 grama çıkan ekmeğin fiyatı 15 TL olarak belirlenmişti. Aradan geçen 8 aylık sürede ekmeğe bir zam yapılmadı. Ancak artan maliyetleri gerekçe gösteren fırıncılar ekmeği gramajını düşürerek fiyatını sabit bırakarak yıl içerisindeki 2 zammı, “Gizli zam” olarak gerçekleştirdiler. Yürürlüğe giren uygulama ile 200 grama düşen ekmek 15 TL’den satılarak yüzde 20’lik zam uygulaması yaşamış oldu.
Fırıncılar un, enerji ve personel başta olmak üzere maliyetlerin sürekli arttığını bu zammı yapmamak için bir süredir direnmelerine rağmen zam yapmaya mecbur kaldıklarını ifade ettiler.
Vatandaşlar ise halkın temel gıda maddesi olan ekmeğe yıl içerisinde 2 kez zam yapılmasına tepki gösterdiler. Vatandaşlar, ekmeğin fiyatı artmasa da gramajının düşmesinin vatandaşın 2 yerine 3 ekmek almak zorunda kalmasına neden olacağını bu nedenle de yine ev ekonomisine ciddi bir darbe alacağını ifade ettiler.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.