Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li başkanlar, Ankara’da Yerel Yönetimler Çalıştayına katıldı

Yalova’da yerel seçimlerden zaferle çıkan CHP’li 5 belediye başkanı ve CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, Cumhuriyet Halk Partisinin Ankara’da düzenlediği Yerel Yönetimler Çalıştayına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 15:06
Kaynak: Serap Polat
CHP’li başkanlar, Ankara’da Yerel Yönetimler Çalıştayına katıldı

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde seçilen, il ve ilçe ve belediye başkanları "Yerel Yönetim Çalıştayı"nda ilk kez bir araya geldi. Çalıştaya: CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Kadıköy Belediye Başkanı Yılmaz Tavşan ve Kaytazdere Belediye Başkanı Doğan Çitil de katıldı. Çalıştay öncesinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’nin yüzlerce belediye başkanıyla birlikte Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıkan Yalovalı başkanlar, Atatürk’ün gösterdiği hedefler ve ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde görevlerini yapacaklarını belirtti.

Özel, “Birlikte mesafe alabileceğimize inanıyorum”

CHP Genel Merkez toplantı salonunda düzenlenen ve 20 Nisan cumartesi günü başlayan çalıştay, 21 Nisan Pazar günü tamamlanacak. Çalıştayın açılışında konuşan Genel Başkan Özgür Özel, seçimlerde ''Türkiye İttifakı''' ile başarılı olduklarını, geçmişte birlikte oldukları, ancak yönetimleri ile anlaşamadıkları için bugün ayrı ayrı seçime girdikleri partilerin tabanlarından da oy aldıklarını vurguladı. 80 darbesinden bu yana kilitli olan kapıyı 3 anahtarla açtıklarını söyleyen Özel, " Bu seçimde milliyetçi demokratların payı vardır. Bu seçimde muhafazakâr demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır. Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam olsun. Üzerimizdeki yüzde 25'lik cam tavanı, bu sonuçlarla beraber tuzla buz ettik. Yeni bir dönemdeyiz. Ben, ilerleme sağlayacağımıza, özellikle toplumdaki kutuplaşmayı kırmak için adım atabileceğimize, birlikte mesafe alabileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Özel’in konuşmasından sonra CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek konuşma yaptı. Çalıştay'da  belediyeler ve il örgütleri arasında çalışma dinamikleri tartışılarak, 'Geçmişten Geleceğe CHP Belediyeciliği' ve 'Uzmanların Gözünden Yeni Dönem Türkiye Siyaseti ve CHP Belediyeciliği' başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.