Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Demiryürek TOBB’un plaket takdim törenine katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2025 Yılı Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2025 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2025 12:14
Kaynak: Mustafa Turan
Cemil Demiryürek TOBB’un plaket takdim törenine katıldı

Törenin açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörünün ülkeyi geçen yıl üretim hacminde, istihdamda ve ihracatta tarihi rekor seviyeye taşıdığını belirterek, iş dünyasının daha ileri gitmesi için taleplerini şu şekilde dile getirdi: "Şu an tüm iş dünyamızın en çok sıkıntı yaşadığı konu finansmana erişim. Piyasa adeta kilitlenmiş durumda. İlave kredi bir yana, mevcut kredi limitlerini dahi kullanamıyoruz. Kredilerdeki daralma ve yüksek faiz oranları, özellikle KOBİ’lerimizin ayağına pranga oluyor. Piyasada ödemeler aksıyor, alışveriş azalıyor, neticede ekonominin büyümesi yavaşlıyor. Bu sıkıntıları aşmak üzere, KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yapmalıyız. Onları, aylık kredi büyüme sınırı dışında tutmalıyız. Ticari kredi kartlarını da bu kredi sınırlaması dışına almalıyız. Böylelikle piyasaya bir rahatlama getirebiliriz. Emek yoğun sektörlerimiz, artan girdi maliyetlerinden dolayı rekabet gücünü ve ihracat pazarlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Başta tekstil ve hazır giyim olmak üzere emek yoğun sektörlere ek destekler verilmesini gerekli görüyoruz."

BU KARDEŞLERİMİZ ÜLKEYE GÖNÜL VERDİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise törende yaptığı konuşmada, "Bir dönem olmadık bahaneler öne sürülerek ülkemize verilmeyen İHA, SİHA teknolojisinde şimdi dünyada parmakla gösterilen konuma geldik." dedi. Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Delegesi olarak Birlik çatısı altında 10. 20. ve 30. yılını tamamlayan ve bundan dolayı da Şeref Belgesi almaya hak kazanan üyeleri tebrik ederek, "Bugün plaket alacak 98 kardeşimiz sadece TOBB'a hizmet etmedi, bu kardeşlerimiz bu ülkeye de gönül verdiler, vizyon kattılar. Bu milletin refahı, esenliği, huzuru için ter döktüler. Türk ekonomisinin güçlü potansiyeline inanmaktan hiç vazgeçmediler. Sadakatin yanı sıra gayretin, inancın yanı sıra fedakarlığın simgesi olan bu plaket ve belgelerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Birliğimizin üyelerinin her birine ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, büyümesine yaptıkları katkı için ayrı ayrı şükranlarımı iletiyorum." diye konuştu.

Törene Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek de katıldı. YTSO’dan yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni’ne YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek de katılım sağladı. Törende, ülkemiz ekonomisine ve iş dünyasına emek veren değerli iş insanlarımıza plaketleri takdim edildi” denildi.

Mustafa Turan

Kaynak: Mustafa Turan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.