Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büro Emekçileri ve KESK Platformu, tasarruf tedbirlerine isyan etti!

Büro Emekçileri Sendikası Yalova Temsilciliği ve KESK Şubeler Platformu üyeleri, Yalova Sosyal Güvenlik Kurumu önünde basın açıklaması yaparak, tasarruf tedbirlerini eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 13:31
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Büro Emekçileri ve KESK Platformu, tasarruf tedbirlerine isyan etti!

Büro Emekçileri Sendikası Yalova Temsilciliği ve KESK Şubeler Platformu üyeleri Yalova SGK İl Müdürlüğü önünde seslerini yükselterek, "Tasarruf tedbirleri adı altında emekçiler ve yoksullar açlığa mahkûm ediliyor. Sizin yiyip içtiğiniz sofrayı biz kaldırmayacağız!” dedi.

“Gelir eşitsizliğini derinleştiğini görmezden geldiler”

Bu ekonomik krizin sebebi değil, mağdurları olduklarını belirten platform üyeleri, “İktidarları boyunca uyguladıkları ekonomik politikalarla halktan aldıklarını, küçük bir azınlığa servet olarak aktardılar. Yine bu süreçte, her üç ayda bir medya karşısına çıkıp övünerek anlattıkları ekonomik büyümenin, ülkedeki işsizliği azaltmadığını, gelir eşitsizliğini derinleştirdiğini ve gerçek anlamda bir kalkınma ortaya çıkarmadığını görmezden geldiler. Pandemi ve sonrasında yaşanan süreçte, şirketler devasa karlar açıklamıştır. Yine bu süreçte finans kurumları yüzde 500 ve üzeri karlar açıklayarak, kendilerine sunulan kriz ortamından nasıl faydalanmaları gerektiği kanıtlamışlardır.” dedi.

 

“Kamudaki iş yoğunluğu içinden çıkılmaz hale geldi”

İktidarın, 2028 yılına kadar seçim olmayacağı saiki üzerinden 13 Mayıs’ta kamuda tasarruf ve verimlilik paketini açıkladığını hatırlatan platform üyeleri, “Açıklanan sözde tasarruf paketinde, kazanılmış haklarımızı ortadan kaldıran düzenlemelerin yanında, kamuda istihdamı emekli olanların yerine alınacak personelle sınırlandırarak genç istihdamının önünü kapatmış ve artık bir ağır angarya haline gelen kamudaki iş yoğunluğunu içinden çıkılmaz hale getirmiştir. Biz bu açıklanan ve bir türlü uygulanmayan sözüm ona onlarca tasarruf paketi gibi bu tasarruf paketinin de bizlerin kazanılmış haklarımızın ortadan kaldırılmasının dışında bir amaç gütmediğini biliyoruz. Onun için diyoruz ki, eğer gerçekten tasarruf yapılacaksa fedakârlığı biz emekçiler değil, gereksiz bir lüks ve şatafat içinde yaşamayı itibar sayanlar yapmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Bütün emekçilere 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz”

Ekonomik kaynaklara el koyan faiz ve rant sahiplerinin tasarruf yapması gerektiğinin altını çizen platform üyeleri taleplerini sıraladı. Başta servis hakkı olmayan bütün emekçiler için servis imkânı verilmesi ve verilemeyen yerlerde emekçilere yol ücreti ödenmesini talep eden platform üyeleri, “İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve refah payı verilmesini talep ediyoruz. Bütün emekçilere 3600 ek gösterge verilmesini ve ek ödemelerin temel ücrete yansıtılması için acil yasal düzenleme yapılmasını istiyoruz. Ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği verilmesini talep ediyoruz. Bütün Emekçilere ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği ve kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz. Artık bir angaryaya dönüşen iş yoğunluğunun azaltılması ve acil personel alınmasını talep ediyoruz. İş yerlerimizde ebeveyn hakkı olan kreş ve emzirme odalarının açılmasını talep ediyoruz. Mülakat haksızlığına son verilmesi ve kurum sınavlarında liyakatin esas alınması için yasal düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.