Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekliye Kurban Bayramı’nda da maaş yok!

Kurban Bayramına sayılı günler kala emeklilerin gözü kulağı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelecek maaş haberindeydi. Emekli ikramiyeleri ile birlikte emekli aylıklarını da bayram öncesi almayı bekleyen emekliler yine hayal kırıklığına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 13:09
Kaynak: Hilal Baldemir
Emekliye Kurban Bayramı’nda da maaş yok!

Emeklinin yaşam mücadelesi devam ederken enflasyon altında eriyen emekli maaşları bu bayramda emeklinin cebine girmeyecek. Kurban Bayramı öncesi maaşlarını almanın hayalini kuran emekliler yine beklediklerini alamadılar.

Bayram ikramiyeleri 10 Haziran’dan itibaren ödenmeye başladı ancak emekli aylıklarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Bayram öncesi maaşlarını alıp bayram alışverişi yapmayı planlayan emekliler bu bayramda eli boş kaldı.

EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Emekli maaşı ödemeleri normalde ödendiği tarihlerde ödenecek bu da maaşların, 16 Haziran’da başlayan ve 9 gün sürecek bayram tatili sonrasında ödeneceği anlamına geliyor.

Kurban Bayramı emekli ikramiyesinin ödeme takviminin belli olmasıyla beraber emekliler maaşlarının da bayramdan önce ödeneceğine dair bakanlıktan bir müjde bekledi. Fakat iktidar, bu bayramda önceki bayram gibi memur, kamu işçisi ve emekli maaşı ödemelerine ilişkin herhangi bir düzenleme yapmadı.

MAAŞLAR YİNE AY SONUNDA

Memur emeklilerinin maaşları her ayın 15’inde, SSK emeklilerinin tahsis numaralarına göre her ayın 17’si ve 26’sı arasında, Bağ-Kur emeklilerinin de aynı şekilde her ayın 25’i ve 28’i arasında ödeniyor. Bu ayki ödemelerde yine aynı tarihlerde yapılacak.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.