Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bulgaristan, Türk yatırımcılar için stratejik bir kapı”

Bulgaristan Bursa Konsolosluğu Ticaret Ateşesi Lyubomir Lyubenov, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda (YTSO) gerçekleştirilen Bulgaristan’da Yatırım Fırsatları Toplantısı öncesinde YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek’i makamında ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki ticari iş birliklerinin artırılması, yatırım ortamının geliştirilmesi ve karşılıklı iş bağlantılarının güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2025 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2025 12:38
Kaynak: YALOVA HAYAT
“Bulgaristan, Türk yatırımcılar için stratejik bir kapı”

Ziyaretin ardından düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, Bulgaristan’ın Türk yatırımcılar için AB pazarına açılan stratejik bir kapı olduğunu vurguladı.

Demiryürek konuşmasında, Yalova’nın makine, kimya, çiçekçilik ve tersane sektörlerinde güçlü üretim altyapısına sahip olduğunu; Marmara havzasının sunduğu lojistik avantajlardan güç alan ihracat eğilimli sanayi yapısının giderek büyüdüğünü belirtti.

Şehirde Balkan coğrafyası ile köklü aile bağlarına sahip önemli bir nüfusun yaşadığını hatırlatan Demiryürek, bu sosyolojik yapının Bulgaristan ile ticari ilişkilerde hız, güven ve uyum açısından ciddi avantaj sağladığını ifade etti. Bulgaristan’ın AB üyeliği sayesinde ortak pazara erişim imkânı sunduğunu; devlet teşvikleri, düşük yatırım maliyetleri ve erişilebilir hukuki-ticari sistemi ile Türk yatırımcılar açısından cazip bir yatırım ortamı oluşturduğunu ifade eden Demiryürek, toplantının iş dünyasına somut katkılar üretmesini temenni etti.

Toplantıda Bulgaristan’daki öncelikli sektörler, teşvik mekanizmaları, yatırımcıların vize ve idari süreçleri, maliyet ve operasyon modelleri hakkında katılımcılara birinci elden bilgi sunuldu.


Program kapsamında söz alan Bulgaristan Bursa Konsolosluğu Ticaret Ateşesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da yatırım süreçleri, devlet teşvikleri, finansmana erişim olanakları ve Bulgaristan Yatırım Ajansı’nın yatırımcılara sunduğu destekler hakkında bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.