Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Brent petrolden korkutucu seviye! İşte akaryakıtta beklenen zam

Orta Doğu’da ve Rusya-Ukrayna arasında devam eden savaş durumu petrolde arzın artmasına neden olurken bu arz talebi brent petrol fiyatının 5 ayın zirvesine tırmanmasına neden oldu. Brent petrol Ekim 2023’ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2024 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2024 12:29
Kaynak: Hilal Baldemir
Brent petrolden korkutucu seviye! İşte akaryakıtta beklenen zam

Eylül ayında 74 dolara kadar gerileyen Brent petrolün varili, bugün itibariyle uluslararası piyasalarda 91,21 dolardan işlem görmeye başladı.

Dün 91,29 dolar seviyesine kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, dünü 90,65 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 10.00 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,61 artışla 91,21 dolar seviyesine çıktı. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 87 dolardan alıcı buldu.

Brent petrolün varil fiyatı, Orta Doğu'da uzun süredir yaşanan karışıklıklar ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nda gerilimin artması sebebiyle artan arz endişeleriyle Ekim 2023'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI DEVAM EDİYOR

İsrail 6 aydır ablukası altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları uluslararası ateşkes çağrılarına rağmen devam ediyor. Gazze’de ölü sayısı 33 bini aştı.

Öte yandan Yemen'de İran'ın desteklediği Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki göstermek amacıyla 31 Ekim 2023'ten bu yana Yemen açıklarında konuşlanan İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin yaptığı son açıklamasına göre, Kasım 2023'ten bu yana Kızıldeniz, Umman Denizi ve Hint Okyanusu'nda İsrail, ABD ve İngilizlere ait toplam 90 gemi hedef alındı.

Söz konusu gelişmeler, küresel petrol rezervlerinin çoğunluğunun bulunduğu Orta Doğu'da daha fazla arz kesintisi yaşanabileceğine yönelik endişelerin artmasına neden olarak petrol fiyatlarının yukarı yönlü tırmanışını destekledi.

RUSYA, UKRAYNA PETROL RAFİNERİLERİNİ VURDU

Ayrıca küresel petrol arzının yaklaşık yüzde 8'ini oluşturan Rusya'da Ukrayna'ya ait insansız hava araçlarının petrol rafinerilerini vurmasının ardından petrol üretiminin kısmen durması sebebiyle ülkenin ihraç kapasitesinin düşebileceği endişesi de brent petrol fiyatlarını yükseltiyor.

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.