Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adnan Oktar Van Başkale cezaevine gönderildi! İşte sürgünün nedeni

Silahlı suç örgütü lideri olan Adnan Oktar 2018 yılından bu yana tutuklu bulunduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden alınarak Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Oktar’ın cezaevinde de daha önce yaptığı şeyleri tekrar ederek avukat görüşmelerini suistimal ettiği ortaya çıktı. Oktar’ın kısa süre içerisinde 83 farklı kadın avukatla 527 kez görüştüğü ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 13:34
Kaynak: Hilal Baldemir
Adnan Oktar Van Başkale cezaevine gönderildi! İşte sürgünün nedeni

Cezaevinde tutuklu bulunan silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Sözcü TV’de yayınlanan Nokta Atışı programında yayınlanan habere göre, Adnan Oktar'ın yaklaşık 5 aydır aralıksız olarak cezaevinde yeniden örgütlendiği, dışarıyı cezaevinden kontrol ettiğine dair iddialar paylaşıldı.

Silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar’ın, dün gece bir transferle Erzurum Dumlu Cezaevi’nden Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne gönderildi. Oktar’ın transferinin arkasında genç stajyer kadın avukatlar aracılığıyla yeniden yapılanmaya çalıştığı iddiası gösterildi.

 "Pandemi gibi bir virüs şu anda"

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü’ne yapılan operasyonun başındaki eski Mali Suçlarla Şube Müdürü Furkan Sezer, Nokta Atışı programında Erzurum’daki yapılanmaya şu ifadelerle dikkat çekmişti: “Erzurum’da örgütün çok ciddi bir yapılanması var. Buradan hem Erzurum barosuna hem Erzurumlu vatandaşlara uyanık olmalarını, dikkatli olmalarını söylüyorum. Pandemi gibi bir virüs şu anda Erzurum’da…”

Silahlı suç örgütü lideri Adnan Oktar iki hafta önce yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunduğu Erzurum Cezaevinden servis ettirdiği, adeta ‘Buradayım’ mesajı içeren şık giyimli fotoğraflarla gündeme gelmişti. 

Dava dosyasında hiçbir savunma yapmayan, ortalama 2-3 yıl kıdeme sahip genç kadın avukatlarla saatlerce görüşmeler yaptığı ortaya çıkan Adnan Oktar’ın, bu görüşmeleri örgütüne avukatlardan oluşan bir kadın kaynağı sağlamak için yaptığı ifade ediliyordu.

Oktar'ın Erzurum Dumlu Cezaevi’nde 30 gün içerisinde toplam 238 avukat görüşmesi yaptığı, bu avukatlardan 21'inin kadın avukat olduğu tespit edildi.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.