Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali başlıyor

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), 37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivalinin startını verecek.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 15:55
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali başlıyor

Toplam 9 ülkeden folklor ekipleri katılacak

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), 330 dansçısı ile 40’ıncı yılına özel olarak hazırlandığı “TUFAG Özel Gecesi” gösterisinin ardından 37. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivalini düzenliyor. 2 ve 7 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacak olan festivale toplam 9 ülkeden 320 katılacak. Bolivya, Bulgaristan, Gürcistan, Güney Kore, Hindistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kuzey Makedonya ve Uruguay’dan gelen ekipler kendi kültürlerini Yalovalılara tanıtacak. Festivalde ayrıca 25. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması da yapılacak.

Yalova 5 gün boyunca etkinliğe doyacak

Program 2 Temmuz Salı günü deprem anıtından kent meydanına kadar sürecek olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında açılış gösterileri sunulacak. 4 Temmuz Perşembe günü Termal ve Çınarcık ilçelerinde halk oyunları gösterileri sunulacak. 5 Temmuz Cuma akşamı saat 21.00’de Barış Manço Açık Hava Tiyatrosunda 25. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması yapılacak. 6 Temmuz cumartesi günü ise Altınova ve Çiftlikköy ilçelerinde halk oyunları gösterileri yapılacak. 7 Temmuz Pazar günü ise ekipler Yalova’dan ayrılacak.

Misafirleri konaklamasından yemeğine kadar TUFAG ağırlıyor

37’nci TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivaline tüm Yalovalıları davet eden TUFAG Başkanı Aydın Altıparmak, “Uluslararası Halk Dansları Festivalimize: Kolombiya, Bolviya, Uruguay, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hindistan ve Güney Kore başta olmak üzere 9 ülke katılıyor. 320 tane misafirimiz olacak. Konaklamasından yemeğine kadar hepsini biz karşılıyoruz. Onların kültürlerini ve halk danslarını sizlere sunacağız. 2 Temmuz Salı günü sahilde kortej ile başlayacağız. 5 Temmuz Cuma akşamı halk dansları yarışması yapacağız. Sizleri aramızda görmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyacağız.” dedi.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.