Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiye destek veren bankalar hangileridir

Çiftçiler tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmek için çoğunlukla tarım kredisine ihtiyaç duyarlar. Çiftçilere istedikleri oranlarda kredi verecek bankalar ise kısıtlıdır. Tarım kredisi adı altında çiftçiye verilen kredi, ülke ekonomisine katkıda bulunan ve ekonomik kalkınmaya destek sağlayan çiftçilere özel olarak tahsis edilen bir bankacılık ürünüdür. Tarım kredisi ya da çiftçi kredisi olarak da adlandırılan bu kredi türü tarımla uğraşan ve geçimini çiftçilik yaparak kazanan emekçilerin ekonomiye daha fazla katkı sağlaması için verilir. Peki, çiftçiye destek veren bankalar hangileridir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2024 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2024 12:56
Kaynak: Hilal Baldemir
Çiftçiye destek veren bankalar hangileridir

Ülkemizde en büyük geçim kaynaklarından olan ve ekonomide büyük bir paya sahip olan tarım için her yıl binlerce çiftçi bankalardan kredi almaktadır. çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini sürdürmek için ihtiyaç duyduğu bu krediler tarım kredisi ya da çiftçi kredisi olarak tanımlanır. Çiftçilerin bu kredilerden faydalanabilmek için çiftçi olduklarına dair resmi bir belge ibraz etmeleri zorunludur. Tarım kredisinden kimlerin faydalanabileceği merak konusu olurken hangi bankaların tarım kredisi verdiği de en çok araştırılan konular arasında. Peki, çiftçiye destek veren bankalar hangileridir? İşte merak edilen sorunun cevabı…

Çiftçiye destek veren bankalar hangileridir

Öncelikle tarım kredisinden faydalanabilmek için genellikle tarım sektöründe en az 5 yıl süresince faaliyet göstermiş olmak gerekir. Bununla birlikte tarım kredisi tarımsal üretim yapan çiftçiler için ideal bir kredi türüdür fakat eğer çiftçiler tarımsal üretim yapmıyorsa ve ürünlerini ihraç etmiyorsa, tarım kredisine değil bireysel kredi türlerine başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tarım kredisi alabilmek için bazı unsurlar oldukça önemlidir. Öncelikle kredi başvurusunun onaylanması ve onaylanan kredinin alınabilmesi için çiftçilerden talep edilen evrakların eksiksiz bir şekilde, ilgili bankaya teslim edilmesi gerekmektedirHer banka, çiftçinin durumuna ve kendi hizmet politikalarına bağlı olarak ek belgeler talep edebilmektedir. Bunun dışında genel olarak çiftçilerden şu belgeler talep edilmektedir:

-Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartı

-Çiftçi kayıt sistemi belgesi

-Tarımsal faaliyetin yapıldığını gösteren kanıtlayıcı nitelikteki belge

-Gelir tablosunu gösteren tablo veya belge

Çiftçiye destek veren bankalar Hangileri

Türkiye’de bulunan neredeyse bütün bankalar çiftçilere kredi imkanı sunmaktadır fakat tarım kredisi için devlet bankaları daha avantajlı kredi seçenekleri sunmaktadır. Kredi başvurusu yapılacak bankayı doğru seçmek krediyi daha kolay ve daha doğru oranlarda alabilmek açısından önemlidir. Çünkü her banka müşterisine farklı bir fırsat sunabilir. Bu nedenle başvurulan tüm bankaların teklifleri dikkatle incelenip karşılaştırma yapılması son derece önemlidir. Tarım kredisi veren bankalardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Garanti BBVA

Denizbank

İş Bankası

YapıKredi Bankası

ING Bank

Türkiye Finans Bankası

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.