Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cif İsrail’in mi? Cif kimin, nerenin malı? Cif nerede üretiliyor?

Her evde kullanılan temizlik markalarından biri olan Cif temizliğin vazgeçilmez bir parçası olarak görülüyor fakat son dönemlerde İsrail marka ve ürünlerinin yer aldığı listelerde Cif’in de adı sık sık geçiyor. İsrail’in Gazze’deki masum sivil halka karşı uyguladığı saldırılar ve insanlık dışı eylemler toplumda büyük tepkiler çekerken vatandaşlar İsrail’in markalarını ve ürünlerini protesto ediyor. Boykot edilen markaların arasında Cif markası da yer alıyor. Birçok kişi Cif markasının İsrail’e ait olup olmadığını araştırıyor. Peki, Cif İsrail’in mi? Cif kimin, nerenin malı? Cif nerede üretiliyor? İşte merak edilen soruların cevabı…

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 16:23
Kaynak: Hilal Baldemir
Cif İsrail’in mi? Cif kimin, nerenin malı? Cif nerede üretiliyor?

İsrail’in 2 ayı aşkın bir süredir Gazze’de katliamlarına devam etmesi ve masum sivilleri öldürmesi bütün dünyada tepkilere neden olurken bazı ülkeler de İsrail’in bu eylemlerini destekliyor ve ayrıca maddi destek sağlıyor. İsrail ve onu destekleyen ülkelerin ticari faaliyetlerini azaltmaya yönelik olarak insanlar boykot hareketi başlattı. İsrail’e ve onu destekleyen ülkelere ait marka ve ürünler boykot ediliyor. İnsanlar bir ürün alırken artık menşeini kontrol ediliyor. Hangi ülkeye ait olduğu en çok merak edilen markalardan biri de Cif markası. Peki, Cif İsrail’in mi? Cif kimin, nerenin malı? Cif nerede üretiliyor? İşte bu soruların cevabı…

cif israil markası mı

Cif temizlikte kullanılan çok yönlü bir ürün olmasıyla bilinir ve satışı yapılan 51 ülkede Jif, Vim, Viss ve Handy Andy isimleri ile bilinir. Cif markası dünya devi Unilever bünyesinde yer alan bir markadır. Unilever Birleşik Krallık merkezli çok uluslu bir şirkettir ve İsrail pazarında büyük bir yere sahiptir.

cif israil'de satılıyor mu

Cif markası 1969 yılında Fransa'da başlatılan krem temizleyici olarak tozları ve lekeleri temizlemeye karşı pazarlanmış bir temizlik markasıdır. Cif, İrlanda, İskandinavya, Yeni Zelanda'da Jif ismi ile bilinmektedir. Kuzey Amerika'da Sunlight markası, Kanada, Güney Afrika, Hindistan ve Sri Lanka'da Vim markası adı altında pazarlanmaktadır.

Unilever şirketi İngiliz-Hollandalı şirketi olan Unilever N.V. ve Unilever PLC'nin birleşmesi ile ortaya çıkmış ve dünya genelinde satışı olan birçok temizlik, kişisel bakım, gıda, içecek ve hijyen markasının sahibidir. Cif markası da bu markalardan biridir. Markanın doğrudan İsrail ile bir bağlantısı yoktur fakat markanın bünyesinde bulunduğu Unilever şirketi sahipleri olan Hollanda ve İngiltere İsrail’e açıkça desteğini duyurmuş ülkelerdir.

Cif markası şu an Unilever’in faaliyet gösterdiği bütün ülkelerde satılmaktadır ve bu ülkelerin başında da İsrail gelmektedir. Cif'in İsrail ile herhangi bir bağlantısı olduğuna dair bilgi yoktur yalnızca orada satışı olduğu bilinmektedir.

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.