Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gram altın yıl bitmeden rekor kırmaya devam ediyor!

Ons altında deva eden yükseliş altının gram fiyatında da yükselişe neden oluyor. Gram altın dün son olarak 1945 TL seviyesindeyken uzmanların 2024 için gram altın tahminleri 2250 TL seviyelerinden başlıyor. uzmanların yıl sonu için gram altın tahmini ise 2000 liraydı altın yeni güne bu seviyeye oldukça yakın başladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 11:37
Kaynak: Hilal Baldemir
Gram altın yıl bitmeden rekor kırmaya devam ediyor!

Dolar kurunun yükselişini sürdürmesi ve FED’in mart ayından itibaren faiz indirimine gitme beklentisiyle ons altında yaşanan yükseliş doğrudan altının gram fiyatında da artışa neden oluyor ve gram altın böylelikle tarihi rekorlar kırmaya devam ediyor.

FED’in yıl sonu faiz kararını açıklamasından sonra 2024 yılında faiz indirimlerine gideceği beklentileri ve doların zayıf seyri devam ederken belirgin hareketliliğin görülmediği ons altın anlık olarak 2 bin 65 dolardan işlem görüyor.

Bir diğer yandan ons altın ve dolar/TL kuru üzerinden fiyatı şekillenen ve onların yükselişine bağlı olarak yükselen gram altın fiyatlarında ise 1951 TL ile yeni tarihi zirveye ulaşıldı.

Altının gramı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.46 itibarıyla 1950 lira seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 270 liradan alıcı bulurken, Cumhuriyet altını ise 13 bin 260 liradan satılıyor.

2023 yılının ilk günü 1100 lira seviyelerinden işlem gören gram altın fiyatında yaklaşık yüzde 77 artış yaşanırken, ons altın fiyatı da yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 13 artarak 1827 dolardan civarından 2 bin 65 dolara yükseldi.

Tüm bu artışı destekleyen FED’in 2024'ün ilk çeyreğinde faiz indirimlerine başlayacağı beklentileri olurken, doların zayıf seyri altının ons fiyatında yükseliş eğiliminin devam etmesi FED’den gelecek haberlere göre şekilleniyor

Hilal Baldemir

Kaynak: Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.