Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılmaz, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz, Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Nurettin Topçu Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinlikte Yılmaz, ‘Yerel Yönetimler ve Genel Sekreterlik’ konulu bir seminer verdi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 08:11
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 08:11
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yılmaz, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Yılmaz davetli olarak gittiği Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda öğrencilere yerel yönetimlerin işleyişi, genel sekreterlik mesleği ve bu alanda çalışma imkanları hakkında bilgiler verdi. Kendi deneyimlerini de paylaşan Yılmaz, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Burada konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Ümit Yılmaz, "Yerel yönetimler, halkımıza en yakın hizmet sunan kurumlardır. Bu kurumlarda çalışmak, hem büyük bir sorumluluk hem de büyük bir onurdur. Genel sekreterlik ise yerel yönetimlerin en önemli bürokratik makamlarından biridir. Bir genel sekreter, belediye başkanının veya İl Özel İdaresi başkanının en yakın yardımcısıdır ve tüm idari ve mali işleyişten sorumludur” dedi.

Yerel yönetimlerde görev almayı düşünen öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Yılmaz, "Yerel yönetimlerde çalışmak isteyen gençlere tavsiyem, bu alanda kendilerini geliştirmeleridir. Kamu yönetimi, işletme, hukuk gibi alanlarda eğitim almanın yanı sıra, yerel yönetimlerle ilgili güncel gelişmeleri takip etmeleri ve bu alandaki deneyimli kişilerden bilgi almaları da faydalı olacaktır” diye konuştu.

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nca düzenlenen seminer, öğrenciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Seminerin sonunda öğrenciler, Yılmaz'a çeşitli sorular yönelterek cevaplar aldılar.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.