Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Emniyeti'nden çocuklara Siberay Eğitimi

Yalova Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen Siberay Projesi kapsamında çocuklara internetin tehlike ve tehditlerinden korumak için eğitim veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 04:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 04:52
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova Emniyeti'nden çocuklara Siberay Eğitimi

Bu kapsamda, 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerine doğru sosyal medya kullanımı, internet bağımlılığı ve siber zorbalık konularında bilgilendirme ve farkındalık çalışması yapıldı.

İnternetin güvenli ve bilinçli kullanımını sağlamak için Siberay adlı proje hayata geçirildi. Proje, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerini kapsıyor. Proje, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülüyor.
Proje kapsamında, Yalova Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, “Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir” sloganıyla gerçekleştirdiği çalışmalarla çocuklara internetin tehlike ve tehditlerinden korumak için eğitim veriyor. Eğitimler, il milli eğitim müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları koordinesinde kurumlar arası iş birliği çalışmaları kapsamında yürütülüyor.
Bu çerçevede 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu’nda bir eğitim  gerçekleştirildi. Eğitime, okulun öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. Toplam 200 kişiye ulaşılan eğitimde, öğrencilere doğru sosyal medya kullanımı, internet bağımlılığı ve siber zorbalık konularında bilgiler verildi. Siberay kapsamındaki eğitimde; Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar, kişisel bilgilerin korunması, gizlilik ayarları, şifre güvenliği, sahte hesaplar, telif hakları, dijital vatandaşlık, sosyal medya etiği, internet bağımlılığının tanımı, belirtileri, nedenleri, sonuçları, risk grupları, önleme ve tedavi yöntemleri, Siber zorbalığın tanımı, türleri, nedenleri, sonuçları, risk grupları, önleme ve müdahale yöntemleri, yasal haklar ve sorumluluklar gibi konularda bilgi verildi.  Eğitimi veren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, çocukların internetin güvenli ve bilinçli kullanımı konusunda bilinçlendirilmesinin önemine dikkat çektiler. 
 

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.