Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Otizmli Çocukların Ergenlikte Yaşadığı Problemler ve Çözüm Önerileri konulu konferans düzenlendi

Yalova Üniversitesi Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlediği konferansla, otizmli çocukların ergenlik döneminde yaşadığı sorunlara dikkat çekti ve çözüm önerileri sundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 05:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 05:40
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da Otizmli Çocukların Ergenlikte Yaşadığı Problemler ve Çözüm Önerileri konulu konferans düzenlendi

Yalova Üniversitesi Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğinde düzenlemiş olduğu Otizmli çocukların Ergenlikte Yaşadığı Problemler ve Çözüm Önerileri konulu konferans 22 Nisan 2024 tarihinde Alime Paşa Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda gerçekleştirildi.

Düzenlenmiş olan konferansı, Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Cansız vermiştir. Konferansa katılan isimler arasında otizmli çocukların aileleri ve onların eğitiminden sorumlu öğretmenler, merkezin yönetim kurulu üyelerinden Doç. Dr. Asuman Saltan, Dr. Öğr. Üyesi Cansev Okutkan, Dr. Öğr. Üyesi Vesile Adıgüzel ve Dr. Öğr. Üyesi Bilal Karakoç yer aldı. Katılımcılar ve okul yetkilileri konferanstan memnun kaldıklarını belirterek, böyle organizasyonların daha fazla gerçekleştirilmesini istediklerini dile getirdi.

Otizmli bireylerin ergenlik döneminde yaşadığı zorluklar üzerinde durulan konferansta, bu zorlukların nasıl aşılacağına dair çözüm önerileri de ele alındı. Eğitimciler ve aileler, otizmli gençlerin ergenlik döneminde karşılaşabileceği sosyal ve duygusal zorluklar konusunda bilgilendirilerek, onlara daha etkili destek sağlama yolunda adımlar atıldı. Bu tür etkinliklerin, toplumda farkındalık oluşturması ve otizmli bireylerin hayat kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.