Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da öğrenciler güne sporla başladı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, Dünya Obezite Günü dolayısıyla Kurtköy İlkokulu’nda öğrencilere obeziteye karşı bilinçlendirme eğitimi verdi. Öğrenciler eğitim ve öğretime egzersizle başladılar

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 00:44
Kaynak: Serap Polat
Yalova’da öğrenciler güne sporla başladı

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi ekipleri, 4 Mart Dünya Obezite Günü kapsamında, obeziteye dikkat çekmek ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla Kurtköy İlkokulu’nda bir eğitim düzenledi. Eğitime, sağlık personellerinin yanı sıra okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eğitimde, öğrencilere çocukluk çağı fiziksel aktivite konusunda bilgiler verildi. Öğrenciler, sağlıkçılar eşliğinde egzersiz yaparak eğitim ve öğretim gününe hareketli başladı. Daha sonra, obeziteden korunmak için neler yapmaları gerektiği konusunda sağlıkçıların verdiği bilgileri dikkatle dinlediler.

Sağlıkçılar, obeziteden korunmak için yapılması gerekenleri şu cümlelerle anlattılar; “Aşırı yağlı, şekerli ve tuzlu besinlerden uzak durun. Az yağlı süt ürünleri, tam tahıllı ekmek, meyve ve sebze gibi posalı besinleri tüketin. Bol su için ve asitli içeceklerden kaçının. Düzenli olarak fiziksel aktivite yapın. Günde en az 60 dakika hareket edin. Fast food tarzı beslenmeden uzak durun. Evde hazırlanan yemekleri tercih edin. Düzenli olarak balık yiyin. Balık, omega-3 yağ asitleri açısından zengindir ve kalp sağlığına faydalıdır. Düzenli uyuyun. Uyku, vücudun dinlenmesi ve hormonların dengelenmesi için önemlidir. Kendinizi sevin ve özgüveninizi yüksek tutun. Sağlıklı bir vücut, sağlıklı bir zihin demektir.”

Sağlıkçılar, obezitenin birçok hastalığa neden olabileceğini, bu yüzden erken yaşlarda önlem alınması gerektiğini vurguladılar. Öğrenciler ve öğretmenler ise eğitimden memnun kaldıklarını ve bu tür eğitimlerin sürdürülmesini istediler.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.