Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Çocuk Oyunları tüm hızıyla devam ediyor

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Yalova Çocuk Oyunları Projesi kapsamında okullarda eğlenceli yarışmalar gerçekleştiriliyor. Çocuklar bu sayede unutulmaya yüz tutan bu oyunların eğlenceli yanı ile de tanışıyorlar

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 00:00
Kaynak: Serap Polat
Yalova Çocuk Oyunları tüm hızıyla devam ediyor

Yalova’da geleneksel ve modern oyunların bir araya geldiği Yalova Çocuk Oyunları bu yıl da tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz yıl sadece merkez ilkokul ve ortaokullarında düzenlenen yarışmalar, bu yıl tüm ilçeleri kapsayacak şekilde genişletildi. İlkokullarda ifet oyunları, ortaokullarda ise geleneksel tombik oyunu oynanıyor. Bu sayede geleneksel oyunların tanıtılması ve eğitim öğretim faaliyetlerine oyunla entegre edilerek bilginin kalıcılığının artması hedefleniyor. Hayatın küçük bir yansıması olan ve çocuk doğasına uygun eğitim öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için oyun tabanlı öğretim imkânı sağlayan Yalova Çocuk Oyunları, aynı zamanda çocuğu hayata hazırlayan ve günlük hayatta karşılaşabileceği olaylar ve durumlara yönelik nasıl davranması gerektiği konusunda ona küçük provalar yaptıran bir araç görevi de görüyor.


Geleneksel çocuk oyunlarının nesilden nesile aktarılmasını önemsediklerini ifade eden Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Çocuklarımız dijital çağın olumsuz etkilerinden zarar görüyorlar. Teknoloji bağımlılığı bunun en önemlisi. Biz çocuklarımızın geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmelerini, yaşıtları ile oyunlar oynamalarını ve hayattan soyutlanarak değil, hayatın içerisinde bir çocukluk dönemi geçirmelerini istiyoruz. Yalova Çocuk Oyunları Projemiz de bu hedeften doğdu. Çocuklarımıza geleneksel oyunları öğretmek ve sevdirmek istiyoruz. Böylece hem çocuklarımızı teknolojinin bağımlısı olmaktan kurtaracak hem de bu oyunları sonraki nesillere de aktarma imkanı yakalayacağız” dedi.

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.