Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin ilk Uzay Mühendisi Turgay Karakaş, Yalova’da Bilim Fuarına katıldı

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinlikleri kapsamında hazırlanan serginin açılışı ve Dr. Turgay Karakaş’ın katıldığı söyleşi programı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 02:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 02:28
Kaynak: Serap Polat
Türkiye’nin ilk Uzay Mühendisi Turgay Karakaş, Yalova’da Bilim Fuarına katıldı

Öğrencilerin bireysel ilgileri doğrultusunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları alt projelerle, bilimsel araştırma süreçlerini yaşayarak öğrendikleri etkinliklerin sergilendiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları, Yalova’da düzenlenmeye devam ediyor.

DR. TURGAY KARAKAŞ ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Son olarak Yalova Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Yalova Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Türkiye Yüz Yılı Bilim İnsanı unvanı verilen Türkiye’nin ilk Uzay Mühendisi ve TÜBİTAK SAGE Uzay Mühendisi Dr. Turgay Karakaş Yalova’da söyleşi gerçekleştirdi. 2 Mayıs Perşembe günü saat 11.00'de Raif Dinçkök Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşide bilim meraklısı öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dr. Karakaş, TÜBİTAK'ta yer aldığı savunma sanayine yönelik projeler, yaptığı İHA ve SİHA fizibilite çalışmaları, Türkiye'nin uzun menzilli ilk seyir füzesi, SOM füzesinin arayıcı başlığı gibi önemli çalışmaları hakkında bilgi verdi.

YARATICI PROJELER VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR SUNULDU

Söyleşini ardından saat 13.30'da Yalova Güzel Sanatlar Lisesinde, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Dr. Turgay Karakaş ve Okul Müdürü Haydar Kılıç öncülüğünde Yalova Güzel Sanatlar Lisesinin ilk kez düzenlediği 10 alt proje ile 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi. Öğrencilerin fuarda sergiledikleri ve sanatla bir araya getirdikleri yaratıcı projeleri ve bilimsel araştırmaları tek tek inceleyerek, öğretmenlerden ve öğrencilerden bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, bilimin ve araştırmanın önemini vurgulayarak, gençlerin bu tür etkinliklerdeki başarılarının kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.