Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite öğrencilerine TDV Kadın Kolları tanıtıldı

Yalova İl Müftülüğü tarafından düzenlenen seminerle öğrencilere Türk Diyanet Vakfı Yalova Kadın Kolları hakkında bilgi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 05:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 05:51
Kaynak: Serap Polat
Üniversite öğrencilerine TDV Kadın Kolları tanıtıldı

2022 yılında kurulan TDV Kadın Kolları, yurt dışında ve yurt içinde ihtiyaç sahiplerine yardım ve destek çalışmaları gerçekleştiriyor. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine; alışveriş kartı, gıda kolisi, bayramlık yardımı ve zekât dağıtımları yapan kadın kolları teşkilatının projeleri Yalova Üniversitesi öğrencilerine anlatıldı.

Seminerde Yalova İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı ve Yalova TDV Kadın Kolları Başkanı İstek Bayık, Yalova Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerine bilgi verdi. Ramazan ayına özel yardımlaşma konusundan bahseden Ayşe Betül Balıkçı, Yalova İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programları, eğitimler ve erzak yardımlarının önemine değindi. Balıkçı ayrıca yardımlaşmanın İslam’daki önemine değinerek, insan olmanın gereklerini anlattı. İstek Bayık ise Türkiye Diyanet Vakfı’nın kuruluşunu anlatarak, 2022 yılında kurulan kadın kollarının hasta ziyareti, erzak yardımı, online ve yüz yüze eğitimler gibi faaliyetlerini anlattı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program Prof. Dr. Elif Yüksel Oktay’ın STK'lar hakkında verdiği bilgiler ile sona erdi.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.