Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere ‘Su’yun önemi anlatıldı

Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalova Suzan Tuna İlkokulundaki öğrencilere su verimliliği eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 04:19
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 04:19
Kaynak: Serap Polat
Öğrencilere ‘Su’yun önemi anlatıldı

Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı (UNCED) tarafından 1993 yılında kabul edilen 22 Mart Dünya Su Günü, her yıl farklı temalarla suyun önemi, suyun sürdürülebilir yönetimi ve su varlığının korunmasına dikkat çekiyor. Dünya genelinde ve ülkemizde her yıl farklı etkinlikler ve eğitimlerle suyun önemi vurgulanarak, vatandaşlara farkındalık mesajı veriliyor.

Bu kapsamda Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü tarafından 22 Mart Dünya Su Günü'nde “Çocuklarımız Su Tasarrufu Eğitimi ve Su Etkinlikleri İle Buluşuyor” temasıyla Yalova Suzan Tuna İlkokulundaki öğrencilere su verimliliği eğitimi verildi. Öğrencilerde su bilinci kavramının geliştirilmesi hedefiyle gerçekleştirilen eğitimde suyun hayati önemi ve tasarruflu kullanımının önemi vurgulandı.

Okullarda enerjinin alınacak önlemlerle daha verimli kullanılması, aynı işi yaparken daha az enerji kullanılması, verimli enerji kullanımı sayesinde okul ve kurum faturalarında tasarruf sağlanması ve çevre kirliliği oranlarının azaltılması amacıyla verilen eğitimde çocuklara kurum personeli tarafından bilgi verildi. Öğrencilere animasyon gösterileriyle bilgi aktaran Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, verdikleri bilgilerin daha kalıcı olması için broşür de dağıttı.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.