Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Çiftlikköy’de ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ anlatıldı

Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Yalova Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, Çiftlikköy’de ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ konulu bir konferans gerçekleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2023 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Çiftlikköy’de ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ anlatıldı

Yalova Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, Çiftlikköy İlçe Müftülüğü’nce düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında kadınlara yönelik bir konferans verdi. Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda Balıkçı, ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet’ temalı bir sunum yaptı.

Balıkçı, konferansında Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hayatını ve ahlakını örnek almanın önemine değindi. İmanın insanın hayatını şekillendiren en temel unsur olduğunu vurguladı. İstikametin ise imanın gereği olarak Allah ve Resulünün rızasını her şeyden üstün tutmak olduğunu belirtti. Hz. Muhammed (S.A.V)’in imanda istikameti, ibadette samimiyeti, ahlakta dürüstlüğü öğrettiğini hatırlatan Yalova Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, sevgi ve saygıyı, hürmet ve muhabbeti, bir arada kardeşçe yaşama kültürünün ondan öğrenildiğini söyledi. Hz. Muhammed’in anne ve babaya itaat etmeyi, eşe sadakat göstermeyi, çocuklara merhametle muamele etmeyi, komşu hakkını gözetmeyi de öğrettiğini ifade eden Balıkçı, konferansının sonunda kadınların sorularını da yanıtladı. Programda ayrıca Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahi dinletisi ve slayt gösterisi de yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.