Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitim kursiyerlerine tüberküloz eğitimi

Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ilçede halkın hastalıklara karşı bilinçlendirilmesini sağlayan çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu çerçevede Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yaşlı sağlığı ve tüberküloz eğitimi gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 02:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 02:23
Kaynak: Murat Can Aytemur
Halk Eğitim kursiyerlerine tüberküloz eğitimi

Çiftlikköy Sağlık Müdürlüğü tarafından Çiftlikköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerine yaşlı sağlığı ve tüberküloz eğitimi verildi. Çiftlikköy İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştirilen eğitimde, yaşlılık döneminde sağlığın korunmasına yönelik atılması gereken adımlar, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam gibi konularda bilgiler verildi. Halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz hastalığı hakkında da bilgi paylaşıldı. Tüberkülozun tedavisi olan bir hastalık olduğunu ancak erken tanının tedavi süresinin kısaltılmasında daha da etkili olduğunu belirten Çiftlikköy Sağlık Müdürlüğü personelleri, şu ifadelere yer verdi; “Tüberküloz, genellikle akciğerleri etkileyen bir bakteriyel enfeksiyondur. Hastalık öksürük, balgam ve halsizlik gibi belirtilere neden olabilir. Tüberküloz, hasta öksürdüğünde veya hapşırdığında havaya yayılan damlacıklar yoluyla bulaşır. Tüberküloz teşhisi için cilt testi veya kan testi yapılabilir. Hastalık, antibiyotiklerle tedavi edilir. Tedavi uzun sürebilir ve birden fazla antibiyotik kullanmayı gerektirebilir. Erken teşhis ve tedavi, tüberkülozun başarılı bir şekilde tedavi edilmesini ve komplikasyonların önlenmesini sağlar. Bu nedenle, tüberküloz belirtileri yaşıyorsanız veya tüberkülozla temas etmiş olabileceğinizi düşünüyorsanız bir doktora görünmeniz önemlidir.”

Yoğun katılımın gerçekleştiği eğitimde kursiyerlere broşür ve kitapçıklar da dağıtıldı. Eğitimde, sağlıklı bir yaşam için düzenli egzersiz yapmanın, dengeli beslenmenin, sigara ve alkolden uzak durmanın önemi de vurgulandı. Çiftlikköy Sağlık Müdürlüğü, halkın sağlık bilincini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.