Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftlikköy’de minik kursiyerlerden annelere hediye

Çiftlikköy Belediyesi’nin Akıl ve Zekâ Oyunları ile Robotik Kodlama kurslarında eğitim gören çocuklar, Anneler Günü öncesinde katıldıkları ortak atölye çalışmasında annelerine hediyelerini kendi elleriyle hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2026 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2026 14:58
Kaynak: YALOVA HAYAT
Çiftlikköy’de minik kursiyerlerden annelere hediye

Belediye Kültür Merkezinde yapılan atölye çalışmasına katılan çocuklar, atık kâğıtlardan tohum kartı üretimini öğrendi.

Robotik Kodlama Kursu Öğretmeni Derya Tayhan Kütük ve Akıl-Zekâ Oyunları Kursu Öğretmeni Neslihan Kılıç’ın ortak etkinliğinde kullanılmayan kâğıtların yeniden hamura dönüştürülmesi, içine çeşitli çiçek tohumlarının eklenmesi ve kurutularak kalp formuna getirilmesi aşamaları çocuklar tarafından uygulamalı olarak yapıldı.

Tohum kartlarını annelerine sürpriz yapmak üzere evlerine götüren minikler, çalışmada eğlenceli anlar yaşadı.

Atölye boyunca çocukların hazırladıkları tohum kartlarını sadece birer hediye olarak değil, aynı zamanda toprağa ekildiğinde filizlenecek canlı bir hatıra olarak tasarladığını dile getiren Robotik Kodlama Öğretmeni Derya Tayhan Kütük, “Böylece kursiyerlerimiz hem geri dönüşümün temel mantığını, hem de doğaya katkı sağlayan sürdürülebilir üretim sürecini deneyimlemiş oldu.

Anneler Günü’ne özel bu çalışmayla çocuklarımızın el becerilerinin yanı sıra çevresel farkındalıklarını da geliştirmeyi amaçladık” diye bilgi verdi.

Kaynak: YALOVA HAYAT

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.