Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınova’da Adli Yardım Projesi Protokolü imzalandı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ve Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında, toplumun en kırılgan kesimlerine destek olmayı amaçlayan önemli bir iş birliği Altınova’da hayata geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2025 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2025 00:14
Kaynak: Mehmet Mirzacan Baran
Altınova’da Adli Yardım Projesi Protokolü imzalandı

Altınova Belediyesi ile Yalova Barosu arasında Adli Yardım Projesi Protokolü imzalanarak avukatlık ücretini karşılayacak maddi gücü olmayan vatandaşların, en temel haklardan biri olan hak arama özgürlüğüne daha kolay erişebilmesinin önü açıldı. Proje kapsamında, özellikle kadınlar, çocuklar ve ekonomik zorluk yaşayan vatandaşlar için adalete erişimin güçlendirilmesi hedefleniyor. Protokol ile hukuki desteğe ihtiyaç duyan bireyler, Yalova Barosu tarafından sağlanacak adli yardım imkânlarıyla ücretsiz olarak avukat desteği alabilecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, “Vatandaşlarımızın yanında olmak bizim en temel görevimizdir” dedi.

Fazlaca, adalete erişimin bir lütuf değil, temel bir hak olduğunun da altını çizerek, “Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın, zor zamanlarında yanlarında olabilmek bizim için büyük bir sorumluluk. Adalete erişimde hiçbir vatandaşımızın ekonomik nedenlerle geri kalmasını istemiyoruz. Bu protokol ile bir kişinin bile hayatına dokunabiliyorsak, doğru bir iş yapıyoruz demektir. Altınova Belediyesi olarak, toplumun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Fazlaca’nın ardından söz alan Yalova Baro Başkanı Av. Elif Turnacı Çavuş ise, “Bu iş birliği, adalete erişimde önemli bir eşiktir. Adli yardım, ekonomik imkânsızlıklar nedeniyle hak arayamayan vatandaşlarımız için hayati bir mekanizmadır. Altınova Belediyesi ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde, hukuki desteğe ihtiyaç duyan daha fazla kişiye ulaşacağız. Kadınların, çocukların ve tüm vatandaşlarımızın adalete erişimini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Mehmet Mirzacan Baran

Kaynak: Mehmet Mirzacan Baran

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.