Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovalılar bu hafta Sosyete Pazarına akın etti!

Çiftlikköy’de her Pazar ve Pazartesi günleri kurulan, Yalovalıların yoğun ilgi gösterdiği Sosyete Pazarında bu hafta hareketlilik nasıldı? Fiyatlarda artış var mı? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 17:22
Kaynak: Serap Polat
Yalovalılar bu hafta Sosyete Pazarına akın etti!

Her Pazartesi Yalova’nın Çiftlikköy ilçesinde kurulan, kaliteli ve hesaplı ürünleriyle Yalova halkının beğenisini kazanan Sosyete Pazarı bu hafta Ramazan ayının bitmesi ve hava sıcaklığının etkisiyle tıklım tıklım doldu.

Pazarda adım atmak güç hale geldi

Yalova’dan servisle pazara yolcu taşımalarına rağmen kış mevsimsinde yağmurun etkisiyle beklediği satışları yakalayamayan Sosyete Pazarı esnafı, Ramazan ayının sakinliğiyle birlikte oldukça durgun bir dönem geçirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla hareketliliğin başladığı pazarda Arife Günü adım atacak yer kalmadı. 9 günlük bayram tatilinin de bitmesiyle birlikte olağan günlerine dönen pazarda yaz yoğunluğu başladı. Yalova’nın birçok noktasından alışverişe gelen vatandaşlar giysiden aksesuara, ayakkabıdan mutfak gereçlerine, halıdan elektronik cihazlara kadar birçok ihtiyacını karşıladı. Kışlık mont ve kazakların yerini tişört, bluz ve yazlık pantolonlara bıraktığı pazara yine en çok kadınlar ilgi gösterdi. Bayram öncesi çocuklarına bayramlık kıyafet alan anneler bu hafta yazlık giysi hazırlıklarına başladı.

Yazlıklar görücüye çıktı

Ürün çeşitliliğinin her hafta değiştiği Sosyete Pazarında büyük markaların ihraç fazlası defolu ürünleri büyük ilgi gördü. Özellikle kadınlar geçen yaz olduğu gibi bu yaz da moda olan keten ve muslin pantolonlara ilgi gösterdi. Piyasa fiyatının yarısına ürün bulduklarını kaydeden kadınlar, hem tarz hem de ekonomik ürünlerin yer aldığı Sosyete Pazarına her fırsatta geldiklerini aktardı. Zincir mağazalarda 200 ile 500 TL arasında değişen tişörtler bu hafta Sosyete Pazarında 100 ile 250 TL arasında satılmaya başlandı.

Yazın rahatlığıyla çokça tercih edilen keten ve muslin pantolonlar piyasada 800 ile 1500 arasında satılırken pazarda 200 ile 350 TL arasındaki fiyatıyla yok sattı. Pazarda çorapların âdeti 25 TL’den başlarken 5 çifti 100 TL’den satılıyor. Eşofmanlar 100 TL’den başlayıp 300 TL’ye kadar alıcı bulabiliyor. Kadın taytlarının fiyatları ise 100 TL ile 300 TL arasında değişiyor. 500 TL’den başlayan ayakkabılar ise 1500 TL’ye kadar çıkıyor. Çocuk pijama takımları 150 TL, kadın pijama takımları ve erkek pijama takımlarının başlangıç fiyatı ise 200 TL. Halı ve kilimler boyutlarına göre 250 TL ile 1000 TL arasında değişirken, kırlent kılıfları 100 TL’ye satılıyor. Pardösü 1000 TL ile 3 Bin TL arasında değişirken, güneş gözlükleri 80 TL’ye alıcı buluyor. İç çamaşırlarında adet 50 TL iken 3 adet 100 TL’ye satılıyor.

Serap Polat

Kaynak: Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.