Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Tarım Müdürlüğü ceviz üreticilerine ilaçlama zamanını hatırlattı

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, ceviz meyvelerinde karşılaşılan ceviz iç kurduna karşı ilaçlama zamanının geldiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 08:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 08:47
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Tarım Müdürlüğü ceviz üreticilerine ilaçlama zamanını hatırlattı

Üreticilerin zarar görmemesi adına düzenli olarak ilaçlama uyarıları yapan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, ceviz üreticilerini uyararak, ceviz iç kurduna karşı yapılacak ilaçlamaların, yağış ve rüzgar gibi hava şartları dikkate alınarak yapılması gerektiğini hatırlattı. İlacın etki süresine göre 15-20 gün sonra 2’nci ilaçlamanın yapılabileceğini aktaran şube müdürlüğü kullanılabilecek etken madde örnekleri ve dozlarını da paylaştı.

İlaçlamada 10 gün 20 gram Emamectin benzoate, 14 gün 30 milim Tau-fluvalinate ve 21 gün 20 milim Chlorantraniliprole kullanılabileceği belirtildi. İlaçlamaların Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile yapılması gerektiğinin altını çizen, Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü, ilaçlama yapacak kişilerin Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Belgesinin bulunması gerektiğini hatırlattı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.