Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü uyardı, ''Fiziksel Aktivite Yapmamız İçin 12 Neden''

Yalova genelinde gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde, çok sayıda vatandaşa farkındalık kazandıran Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, yapmış olduğu paylaşımda fiziksel aktivitenin önemine vurgu yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2024 07:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2024 16:54
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova İl Sağlık Müdürlüğü uyardı, ''Fiziksel Aktivite Yapmamız İçin 12 Neden''

Sağlıklı yaşamın temel unsurlarından birisi olan fiziksel aktivitenin, hem bedensel hem de zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkilerinin bulunduğu bilinmekte. Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, bu önemli konuya dikkat çekerek vatandaşların sağlıklı yaşam için düzenli egzersiz yapmalarını teşvik etmeyi amaçlayarak resmi sosyal medya hesaplarında bir paylaşımda bulundu.

Yalova İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ''Fiziksel Aktivite Yapmamız İçin 12 Neden'' başlığı altında; ‘’Kasları güçlendirir, Obezite riskini azaltır, Diyabet riskini azaltır, Kalp sağlığına iyi gelir, Ruh sağlığına iyi gelir, Kemiklerimizi güçlendirir, Uykusuzluğa iyi gelir, Kanser riskini azaltır, Kolasterolü düzenler, Sindirimi kolaylaştırır, Yaşlanmayı geciktirir, Enerjik ve iyi hissetmemizi sağlar’’ ifadelerine yer verdi. Açıkladığı 12 madde ile fiziksel aktiviteye dikkat çeken Yalova İl Sağlık Müdürlüğü aynı zamanda da haftada 5 gün en az 30 dakika olacak şeklinde yürüyüş yapmak gerektiğini belirterek sağlıklı günler diledi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.