Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Halk Eğitim Merkezi’nden El Sanatları Sergisi

Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde El Sanatları ve Ahşap Boyama alanında öğrenim gören kadın kursiyerler ortaya koydukları çalışmaları sergiledi. Öğrenim gördükleri alanda emeklerini ortaya çıkaran kursiyerler yaptıkları çalışmaları Halk Eğitim Merkezi’nde görücüye çıkardı. Öğretmenleri tarafından tam not alan çalışmalar görenler tarafından ilgiyle karşılandı. Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde emeklerini ortaya koyan öğrenciler yaptıkları rengarenk sunumlarıyla dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Halk Eğitim Merkezi’nden El Sanatları Sergisi

“Sergimizi ortaya çıkarmak yaklaşık 2.5 ay sürdü”

1993 senesinden bu yana çeşitli Halk Eğitim Merkezleri’nde El Sanatları öğretmenliği yapan Yonca Sarak öğrencileriyle birlikte yapmış oldukları çalışmalara büyük bir özen gösterdiklerine dikkat çekerek “El sanatları çok geniş bir yelpaze bu alanın içerisinde nakış işleme, ahşap boyama ve kumaş boyama çalışmaları da yapıyoruz” dedi. En fazla 18 kişiye ders verebildiğini söyleyen Sarak, “Sergimizi ortaya çıkarmak yaklaşık 2.5 ay sürdü. Sergimiz daha çok ahşaba ve dekoratif ev eşyasına yönelik çalışmalardan oluştu. Burada bir dekoratif ahşap kursu olduğunu göstermek amacıyla yaptığımız işleri sergiledik. Daha çok bahçeye yönelik yazlığa yönelik bir sergi oldu. Sergimizde dış mekan, yazlık tarzına yönelik ürünler ortaya çıkardık” diye konuştu.

“Fikir alışverişi bizim için çok önemli”

Çalışmalarını el birliğiyle yaptıklarına dikkat çeken Sarak, “Burada biz birbirimizle abla-kardeş gibiyiz herkes burada birbirine fikrini söylüyor. Ben bunu buna koymak istiyorum o diyor ki hayır onu koyma bir başkası diyor ki şunu kullan yani bu işler direkt bunu ben yapıyorum demekle olmuyor. Fikir alışverişi bizim için çok önemli. Herkesin kendisine göre bir düşüncesi var. Çoğunlukla fikir alışverişinde bulunduğumuz zaman ortaya verimli sonuçlar çıkıyor ve araştırma yaptığınız zaman daha başarılı oluyorsunuz. Çalışmalarımızda herkes kendi fikrini belirtiyor” ifadelerini kullandı.

“Kurslarımıza bütün hanımları bekliyoruz”

Dışarıda ekonomik hayatın çok pahalı olduğunun altını çizen Sarak, “Özellikle bu son 2-3 yılda eşyalarımızı yenilemeye başladık. Çünkü dışarıda hayat gerçekten çok pahalı. Özellikle ev hanımlarına bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Evde kullanmadığınız tencerelerinizi, sehpalarınızı, sandalyelerinizi atmayın onları yenileyin. Hiç kullanmadığınız bir tencereyi, tavayı dekoratif bir eşya haline getirebiliyorsunuz. Tabi bu da birazcık araştırmayla olacak bir iş birazcık da bakış açınızın olması gerekiyor. Elinizde birikmiş boyalarınız fırçalarınız ve herhangi bir şey varsa da onları da değerlendirebiliyoruz. Buradan bir şey yapmayıp giden arkadaşımız pek olmuyor. Kurslarımıza bütün hanımları bekliyoruz. Yaptığımız ürünler tek olduğu için onu da herkes yapamayacağı için kıymetli oluyor” şeklinde konuştu.

HABER/M.Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.