Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YALOVA GSL ÖĞRENCİLERİNİN YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin eserlerinin yer aldığı Yıl Sonu Sergisi, Yalova Kent Müzesi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Öğrencilerin hazırladığı karma sergide ziyaretçilerin satışına sunulan eserlerden elde edilen gelir depremzede vatandaşlara bağışlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2023 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2023 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
YALOVA GSL ÖĞRENCİLERİNİN YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi (GSL) öğrencileri tarafından hazırlanan karma sergi, 8 Haziran tarihinde Yalova Kent Müzesi'nde açıldı. Açılışa katılım sağlayan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve İl Kültür Turizm Müdürü Ziya Karatekin katılım sağlayarak Yalova GSL Okul Müdürü Haydar Kılıç birlikte serginin açılış kurdelesini kestiler. Ardından protokol üyeleri, Okul Müdürü Kılıç eşliğinde sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldılar.

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden 70 öğrencinin 120 eserinden oluşan karma sergide, farklı teknikler ile hazırlanmış eserler ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Serginin gelirleri depremzedelere bağışlanacak

10 Haziran Cumartesi gününe kadar ziyaretçilere açık olacak olan karma sergideki eserlerin satışından elde edilen gelir, 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma neden olan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlara bağışlanacak.

Fiyat listesine göre, 50x70 boyutundaki akrilik boya tabloları 1500 TL, 35x50 boyutundaki akrilik boya tabloları 1000 TL, kraft kağıt üzerine yapılan desenler ise 250 TL olarak belirlendi. Ayrıca, lavi çalışmaları 250 TL, rölyef ve kabartmalar 1000 TL, 20x20 ve 25x50 boyutundaki çiniler ise sırasıyla 350 TL ve 500 TL fiyatla satışa sunulacak. Kare çini tabloları ise 2000 TL, çok parçalı çiniler ise 5000 TL olarak belirlendi.

Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin karma sergisi, sanatseverlerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Sergi, hem sanatın tadını çıkarmak isteyenlere hem de depremzedelere destek olmak isteyenlere bir fırsat sunuyor.

HABER/Furkan Karahasan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.