Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi sıtmaya dikkat çekti

25 Nisan Dünya Sıtma Günü kapsamında bir paylaşımda bulunan Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmış olduğu açıklamada sıtmaya karşı bilgilendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 13:05
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi sıtmaya dikkat çekti

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi 25 Nisan Dünya Sıtma Günü kapsamında bir paylaşımda bulundu ve sıtmanın, dişi anofel cinsi sivrisineklerde bulunan parazitlerin insanları ısırması sonucu meydana gelen, nöbetler halinde ateş ve titremeye neden olan yaygın bir hastalık olduğunu belirtti. Hastane yetkilileri aynı zamanda da, teşhis ve tedavinin mümkün olduğunu vurguladılar. Sıtma, dünya genelinde hala önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor ve bu tür bilgilendirme çalışmaları, hastalığın yayılmasını önlemek ve etkilerini azaltmak adına önemli bir rol oynuyor.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yapılan paylaşımda, ‘’Sıtma; dişi anofel cinsi sivrisineklerde bulunan parazitlerin, insanları ısırmasıyla meydana gelen, nöbetler halinde ateş ve titremeye neden olan, yaygın bir hastalıktır. Teşhis ve tedavisi mümkündür’’ ifadelerine yer verildi.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.