Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da muhtarlar Günü kutlandı: "Muhtarlar yasası acilen çıkartılmalıdır"

Muhtarlar Günü dolayısıyla Yalova 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir, acilen muhtarlar yasasının çıkartılmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 01:37
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 01:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova'da muhtarlar Günü kutlandı: "Muhtarlar yasası acilen çıkartılmalıdır"

Muhtarlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Yalova’da da düzenlenen törenlerle kutlandı. Bu çerçevede 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören gerçekleştirildi. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Naim Ardıç ve ildeki mahalle ve köy muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirilen tören Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başladı. Atatürk anıtına çelengi Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir yaptı. Muhtarlar yasasının çıkartılmasının önemine değinen Kandemir, “Muhtarlar Günü’nü bu yıl 8’nci kez kutluyoruz. 19 Ekim 1829 tarihinde 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul, Üsküdar, Eyüp ve Galata kadılıklarından sonra 2 Aralık 1833 yılında Kastamonu Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesesi, 194 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürüyor.

Muhtarlık Osmanlı’dan günümüze taşınan ender kurumlardan birisidir. Muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer taraftan çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden birisi olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Muhtar demokrasinin temel taşıdır’ anlayışına sadık kalarak, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan, toplum ihtiyaçlarının belirlenmesi ve çözümü noktasında sorumluluk alan muhtarlar olarak bağımsız bir muhtarlar yasasının çıkartılmasını istiyoruz. Bu yasa ile görev ve sorumluluklarımızın kanun güvencesi altına alınması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda son dönemde önemli adımlar atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ederiz” dedi. 
Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir başkanlığındaki muhtarlar ardından Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’yı da makamında ziyaret ettiler. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.