Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da motosiklet parkları yoğun ilgi görüyor

Yalova Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarında yapılan motosikletlere özel park yerleri, vatandaş tarafından yoğun ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 11:55
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova'da motosiklet parkları yoğun ilgi görüyor

Pandemi döneminden sonra motosikletlere olan talep ciddi oranda arttı. Vatandaş gerek pratiklik gerekse de ekonomik açıdan motosikletlere karşı yoğun ilgi gösteriyor. Otomobil fiyatlarının da yükselmesi ile birlikte motosikletlerde ki satış oranları ülke genelinde ciddi oranda artışa geçti. Yalova’da da diğer pek çok şehir gibi, motosiklet kullanan vatandaş sayısı arttı. Şehrin trafiğinden kurtulmak isteyen Yalova Halkı çareyi motosiklet almakta buldu ancak bu sefer de park sorunuyla karşılaştı. Motosikletler küçük ve pratik araçlar olmasına rağmen, park konusunda sıkıntı yaşatabilmektedir. Motosiklet sürücüleri kaldırımlara park etmekte çözüm bulurken, vatandaş ise kaldırımların işgal edilmesinden dolayı şikayetçi idi.

‘’Vatandaşımızın her zaman yanındayız’’

Yalova Belediyesi kısa bir zaman önce motosiklet sürücülerini mutlu edecek bir haber verdi ve motosikletler için şehrin farklı noktalarında park alanı oluşturulacağını belirtti. Kısa zamanda projeyi hayata geçiren Yalova Belediyesi, motosiklet sürücülerinin büyük derdine böylelikle derman oldu. Şehrin farklı noktalarında yapılan motosiklet park alanları sayesinde hem motosiklet sahipleri hem de vatandaş rahat etmiş oldu.

Projenin hayata geçirildiği tarihte kısa bir açıklama yapan Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk sözlerinde, ''Motosiklet kullanan vatandaşlarımız, şehir içerisinde park yeri bulma sıkıntısı yaşadıklarından bahsetmişti. Bizler de şehrin farklı noktalarına yaptığımız motosikletlere özel park alanları sayesinde, vatandaşlarımızın sıkıntısına çare bulmaya çalıştık, Yalova Belediyesi olarak her zaman vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

‘’Büyük rahat ettik’’

Motosiklet kullanıcıları kendileri için yapılmış olan motosiklet park alanlarına yoğun ilgi gösterdi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan bir vatandaş, ‘’Motosiklet alırken ilk önceliğim trafik ve park sorunlarından kurtulmaktı ancak bu mümkün olmadı. Şehir içinde işim olduğu zaman mecburen kaldırımlara bırakmak zorunda kalıyordum motosikletimi, yapılan park alanları sonrasında gerçekten çok rahat ettim. Umarım motosiklet park alanlarının sayısı zamanla daha da artar’’ diye belirtti.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.