Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Kariyerli kadınlar tecrübelerini paylaştı

Yalova Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen Kariyerli Kadınlar Zirvesi, Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Zirvede Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Döktaş CFO'su Sibel Binici tecrübelerini ve tavsiyelerini öğrencilerle paylaştılar

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 12:49
Kaynak: Yalova Hayat
Yalova'da Kariyerli kadınlar tecrübelerini paylaştı

Yalova Üniversitesi Kariyerli Kadınlar Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı. Oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirilen zirvesinin moderatörlüğünü Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu yaparken Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya ve Döktaş CFO'su Sibel Binici iş hayatına dair tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Açılış konuşmasında Kariyer Zirvesi'nin geleceğin çalışanları için önemli çıktılar sunacağını ifade eden Prof. Dr. Karslıoğlu, katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Zirvedeki konuşmasında, kariyer serüveninden anekdotlar aktaran Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, kadınların karar alma mecralarında daha çok yer alması gerektiğini vurguladı. Kadınların kadınları daha çok desteklemesi gerektiğini dile getiren Vali Kaya, “Kadınların ihtiyaçları, dünyaya bakışı ve algılayışı farklı. Bu yetiştirilişimizden ve doğamızdan geliyor. Dolayısıyla bu farklılığı yönettiğimiz her alana yansıtmamız gerekli. Ancak toplumun da bir kabulü var. Yani bir yöneticiden beklenen şeyler belli. Bunu da elbette çözmek lazım. Burada kadına çok önemli bir görev düşüyor. Normal erkek yöneticilerin izinden giderek öğrenilmiş şeyleri mi yapacağız yoksa biz kendimiz neysek onu mu topluma sunacağız. Bu noktada kadınların kafası karışık. Yöneticilik biraz da erkek egemen toplumlarda maskülenlik ile eşleştirilmiş. Biz de böyle bir toplumda yetiştirildiğimiz için gözümüzü kapadığımızda aklımıza hep erkekler geliyor. Dolayısıyla kadınlar da hep bu yoldan yürümüşler. Kadın olarak daha sert olmayı daha iyi yöneticilik olarak algılamışlar. Hatta erkek gibi giyinmek bile bunun bir yolu olarak görülmüş.

Bütün bunların temelinde otorite kurma gayreti yatıyor. Oysa biz erkeklerin yolunu izleyerek değil kendi gücümüzü ortaya koyduğumuzda başarı elde edeceğiz” dedi.
Kendisinin yöneticiliğinin ilk yıllarında bu yolu izlediğini ancak bir yere ulaşılamayacağını anladığını ifade eden Kaya, “Ben de yönetici olarak görevlendirildiğimde bu bocalamayı yaşadım. Sonra bu yoldan ilerleyerek bir yere varamayacağımı fark ettim. Biz anne ve kadın olarak farklı bakış açımızla gittiğimiz yerde bir şeyler yapmalıydık. Gittiğim her yerde de bunu ön plana çıkardım. Ve bunun faydalarını da çok gördüm. Gittiğim her yerden ayrılırken olumlu ilişkiler oluşturarak ayrıldım. Biz kadınlar olarak sorun, çatışma sevmiyoruz. Biz çözüm odaklıyız. Kamu yönetiminde de kadının yapıcı yaklaşımının olumlu etkileri var. Dolayısıyla ben kadınların karar alma mercilerinde daha fazla yer almaları gerektiğine inanıyorum. Kadın bu mekanizmada yer aldıkça en azından fırsat eşitliğini de oluşturmuş oluyorsunuz” diye konuştu.

Kariyer Zirvesi'nde Yalova Üniversitesi öğrencilerine, "İçinizdeki gücün farkına varın" tavsiyesinde bulunan Döktaş CFO'su Sibel Binici de kadın liderlerin artmasıyla tüm dünyanın değişeceğini söyledi. Soru cevaplarla devam eden zirvenin sonunda Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı tüm katılımcılara teşekkür ederek çiçek sundu.

Kaynak: Yalova Hayat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.