Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da ‘Kahverengi Kokarca’ tehlikesi için bir uyarı daha

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşları ‘Kahverengi Kokarca’ olarak da bilinen Halyomorpha halys tarım zararlısına karşı uyarmayı sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 05:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 05:40
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da ‘Kahverengi Kokarca’ tehlikesi için bir uyarı daha

Karadeniz Bölgesinde başta Trabzon olmak üzere birçok kentte fındık ve kivi gibi birçok tarım ürününe zarar veren kahverengi kokarcaya karşı Yalovalı üreticilere daha önce seminer veren Yalova İl Tarım Orman Müdürlüğü, üreticileri bir kez daha uyardı.

Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İl Eyle Planı kapsamında Subaşı’nda Kivi Yetiştiricileri Birliği’nde toplantı düzenleyerek üreticilere kahverengi kokarcanın yaşayışı, yayılışı, zararı ve bu böcekle mücadele yöntemleri anlatan Yalova Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri bir kez daha uyardı.

Birçok tarım, orman ve süs bitkisiyle beslenen istilacı bir böcek olan Kahverengi Kokarca, havaların soğumasıyla birlikte meskenlerde toplanmaya başladı.

Sadece bitkilerden beslendiği için çiftçilerin baş belası haline gelen böceğe karşı Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nden uyarı geldi.

Vatandaşların kahverengi Kokarca ile mücadele sürecinde Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’ne başvurabileceğini aktarıldığı duyuruyu yayınlayan Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü vatandaşları önlem almaya davet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.