Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Jandarmaya hayvanları koruma ve avcılık eğitimi

Yalova DKMP Şube Müdürlüğü tarafından jandarmalara yönelik hayvanları koruma ve avcılık konularında eğitim gerçekleştirildi

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2023 08:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2023 08:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Jandarmaya hayvanları koruma ve avcılık eğitimi

Yalova Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personellere hayvanları koruma ve avcılık konularında eğitim verdi. Eğitimde, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu hakkında bilgiler aktarıldı.

Eğitimde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova İl Şube Müdürlüğü personelleri tarafından, 2023-2024 MAK Kararları, avlanma limitleri, av sezonu başlangıç ve bitiş tarihleri, uygulanan cezalar, tazminat bedelleri, yasaklanan avlanma esas ve usulleri ile ilimizde hangi alanların ava açık hangi alanların ava kapalı olduğu hakkında bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvanlara karşı işlenen suçlar, hayvan hakları, hayvan refahı, hayvan bakımı ve beslenmesi gibi konularda da bilgiler verildi.

Eğitim sonunda, iki kurumun söz konusu bu iki kanun uygulamaları hakkında koordinasyon içinde birlikte çalışma yöntemleri görüşüldü. Eğitimlerin önümüzdeki günlerde de ilimizdeki başka birimlere de verilmeye devam edileceği belirtildi. Eğitime katılan jandarma personeli ise eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

M. Tunç Tanrıverdi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.