Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da engelli bireyler askere kınalarla uğurlandı

Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikle Yeni Yaşam Engelliler Derneği’ndeki engelli bireyler düzenlenen törenle askere uğurlandılar. Askerlik uğurlamasında engellilerin eline il protokolü ve anneleri tarafından kına yakıldı

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 16:27
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da engelli bireyler askere kınalarla uğurlandı

Engelliler Haftası kapsamında temsili olarak askerlik yapacak olan engelli bireyler için Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği'nde asker eğlencesi düzenlendi. Yalova Belediyesi’ni temsilen Hasan Behçet Orhan, İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, Yalova Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Arif Laçin ile engelli bireylerin ailelerinin katıldığı törende denizci kıyafeti giyen engelliler, çalan parçalar eşliğinde oyunlar oynadılar. Ardından geleneklere uygun olarak askere gidecek olan engellilerin ellerine il protokolü ve anneleri tarafından kına yakıldı.

20 engelli bireyin 1 gün süre ile askerlik görevlerini yapacaklarını ifade eden Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan, “Kardeşlerimiz asker olacakları için çok heyecanlılar. Dünden beri neredeyse uyku uyumadılar. Biz de onların heyecanına eşlik ediyoruz.

Bugün gelenek göreneklerimize uygun olarak burada ellerine asker kınalarını yakacak ve onları asker ocağına uğurlayacağız. Bu imkanı bize veren Genel Kurmay Başkanlığımıza da yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

1 günlük askerlik görevi için Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi’ne gidecek olan 20 engelli ardından yemin ederek vatani görevlerini yerine getirmiş olacaklar.

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.