Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da çocuklara doğayla iç içe büyüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Yalova İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Çınarcık Şenliği'nde bulunan Doğa Eğitim Merkezi’nde, çocuklara doğayı tanıma ve koruma eğitimleri veriliyor

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da çocuklara doğayla iç içe büyüyor

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde bulunan Doğa Eğitim Merkezi, çocuklara doğayı sevdirmek ve hayvan sevgisi aşılamak için faaliyet gösteriyor.

Doğa Eğitim Merkezi’nde 16 türden 72 hayvanın yanı sıra endemik bitkiler ve sera alanları da yer alıyor. Merkezi ziyaret eden çocuklar, program dahilinde hem bitkileri hem hayvanları yakından tanıyorlar. Ayrıca eğitici oyunlarla doğayı korumak adına neler yapılması gerektiği öğretiliyor. Doğa Eğitim Merkezi’ne gelen Çiçek Yuvası Anaokulu’nda eğitim gören 75 öğrenciye haftalık ders programı kapsamında teknik personel tarafından doğa eğitimi etkinlikleri yapıldı. Öğrenciler ilk olarak ağaçları tanırken sonrasında da seralarda tohum dikmeyi öğrendiler. Öğrenciler toprakla buluşturdukları tohum saksılarını ise yanlarında götürdüler. Alanda bulunan tavus kuşundan keçiye, horozdan tavşana kadar birçok hayvanı gören ve kimilerine de dokunma fırsatı bulan öğrenciler, doğayı tanırken bir taraftan da eğlendiler.

Doğa Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkür eden veliler ise, “Çocuklarımız burada çok güzel bir gün geçirdiler. Doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadılar. Hem bitkileri hem hayvanları tanımalarını sağlayan bu merkez çok faydalı bir hizmet sunuyor. Çocuklarımızın doğayı sevmeleri ve korumaları için çok önemli bir adım” dediler.

HABER/Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.