Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Cerebral Palsy’ye dikkat çekmek için yeşil etkinlik

Serebral Palsy Farkındalık Günü Yalova’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu çerçevede bir açıklama yapan Serebral Palsy Federasyonu Başkanı Mustafa Arslanhan etkinliklere tüm Yalovalıları katılmaya davet etti

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da Cerebral Palsy’ye dikkat çekmek için yeşil etkinlik

Serebral Palsy Federasyonu Başkanı Mustafa Arslanhan, 6 Ekim Dünya Cerebral Palsy Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Arslanhan, Cerebral Palsy ile yaşayan çocuklar, gençler ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırmak için toplumda farkındalık yaratmak istediklerini söyledi. Arslanhan, Cerebral Palsy’nin bebek ve çocuk beyninde oluşan bir hasara bağlı kalıcı duruş, hareket ve denge kusuru olarak tanımlandığını, dünyada 18 milyon, ülkemizde ise 9 milyon engellinin bu sendromla yaşadığını belirtti. Arslanhan, “Cerebral Palsy’li çocukların doğru bakım, tedavi ve eğitimle yaşamlarını diğer bireyler ile birlikte, toplumla iç içe bir şekilde eşit ve onurlu bireyler olarak sürdürebilmeleri mümkündür” dedi.

Serebral Palsy Federasyonu Başkanı Mustafa Arslanhan

Arslanhan ayrıca Cerebral Palsy’nin sembol rengi olan yeşilin filizlenme, büyüme ve yaşamın yenilenmesi ile ilişkili olduğunu, bu nedenle tüm etkinliklerde yeşil rengini kullandıklarını ifade etti. Serebral Palsy Federasyonu Başkanı Mustafa Arslanhan, “Bu yıl 6 Ekim günü saat 14:00 de Yalova Cevdet Aydın Parkı’nda farkındalık etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Hilal Baldemir

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.