Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da büyük tatbikatın hazırlıkları başladı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde, 06 Haziran 2024 tarihinde ilimizde gerçekleştirilecek olan Bölgesel Tatbikat için hazırlıklar hız kazanıyor. Bu kapsamda, Kentsel Arama Kurtarma faaliyetlerinde görev alacak olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir toplantı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2024 05:18
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2024 05:18
Kaynak: Murat Can Aytemur
Yalova’da büyük tatbikatın hazırlıkları başladı

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 06.06.2024 tarihinde ilimiz Yalova’da düzenlenecek olan Bölgesel Tatbikat kapsamında, AFAD Yalova ve Kentsel Arama Kurtarma faaliyetlerinde görev yapacak olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla detaylı bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda çok sayıda arama kurtarma ekibi yer aldı.

Tatbikat öncesi yapılmış olan bu önemli toplantıda, olası afet durumlarında etkin ve hızlı müdahale gerçekleştirebilmek için gerekli olan koordinasyonun sağlanması hedeflendi. Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katılarak, afet müdahale planları üzerine istişareler gerçekleştirerek, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Bölgesel Tatbikatın, Yalova’nın afetlere karşı hazırlığını artırmak adına önemli bir adım olduğu belirtilirken, aynı zamanda da afet durumlarında koordineli bir şekilde hareket edilmesinin önemi vurgulandı.

Planlanan Bölgesel Tatbikat, 06 Haziran 2024 tarihinde ilimiz Yalova’da gerçekleştirilecek olup, afet müdahale planlarının etkin bir şekilde uygulanması ve afetlere karşı hazırlıklı olunması için arama kurtarma ekiplerine önemli bir fırsat oluşturacak.

Murat Can Aytemur

Kaynak: Murat Can Aytemur

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.