Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da balık miktarı azaldı, fiyatlar yükseldi!

Türkiye'nin dört denizinde 15 Nisan'da başlayan balık avı yasağının ardından Yalova’da balık çeşitliliği azalınca fiyatlar yükseldi. Yalova Balık Halinde güncel fiyatlar ne durumda? Detaylar haberimizde…

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 09:45
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova’da balık miktarı azaldı, fiyatlar yükseldi!

Balık severlerin yakından takip ettiği Yalova Merkez Gökmen Sokak’ta bulunan Balık Hali’nde, 15 Nisan’da başlayan endüstriyel balık avı yasağıyla birlikte balık çeşitleri arttı. Ancak balık miktarının azalması fiyatların da artmasına neden oldu. Ramazan ayında yeterince sakin bir dönem geçiren balıkçılar, av yasağıyla birlikte işlerin iyice durgunlaştığını belirterek, yeni av sezonunu iple çektiklerini belirtti.

 

YASAK ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRDI, MİKTARI AZALTTI

Türkiye genelinde 1 Eylül 2023 tarihinde başlayan balık avı sezonu, 15 Nisan 2024 tarihi itibarı ile sona erdi. Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz’de faaliyet gösteren balıkçılar 15 Nisan'dan itibaren 1 Eylül 2024 tarihine kadar belli kriterler çerçevesinde avlanabilecek. 1 Eylül'e kadar sürecek yasak döneminde endüstriyel gırgır tekneleri av yapamayacak ancak küçük teknelerle avlanan geleneksel balıkçılar denizlerde faaliyet gösterebilecek. Kıyı balıkçılığına izin verilen yasakların ardından Yalova Balık Halinde ürün çeşitliliği arttı. Ancak avlanan balık miktarının az olması nedeniyle fiyatlar da arttı.

AYLARCA 130 TL’YE SATILAN HAMSİ 200 TL OLDU

Balık sezonunun bitmesiyle birlikte, balık çeşitliliği artarken fiyatların yükselmesi balıkçı esnafını olumsuz etkiledi. Ramazan ayında durgun bir dönem geçiren esnaflar, bayramdan sonra av yasağının başlamasıyla birlikte bekledikleri satışlara ulaşamadı. Av yasağının ardından geçen haftalara göre balık çeşitliliği artmasına rağmen miktarın az olması balık fiyatlarını yükseltti. Marya olarak adlandırılan dil balığı, mercan balığı, tıkna balığı, mırmır balığı, izmarit ve kefal gibi çeşitler bu hafta da tezgâhları süsledi. Ancak balık miktarının az olmasına bağlı olarak fiyatlar yükseldi. Yasaktan önce 450 TL’ye satılan Norveç somonu 500 TL’ye çıktı. Mırmır 150 TL’den, 200 TL’ye yükseldi. Türkiye genelinde hem fiyatı hem de pişirme kolaylığıyla en çok tercih edilen balıkların başında gelen ve aylarca 130 TL’ye satılan Hamsi 200 TL oldu. 80 TL’ye satılan İstavritin fiyatı ise büyük bir sıçrama yaparak 180 TL’ye yükseldi. Bu hafta tezgahlara eklenen ve genelde yabancı uyruklu müşterilerin tercih ettiği Somon havyarı, dilimi 100 TL’den satışa sunuldu. 

 

BALIKÇILAR YENİ AV SEZONUNU BEKLİYOR

Endüstriyel balık avı yasağını değerlendiren Yalovalı balıkçılar Ramazan sakinliğinin ardından av yasağının gelmesiyle birlikte bekledikleri satışlara ulaşmadıklarını kaydetti. Satışların giderek azaldığını belirten balıkçı esnafı, küçük kayıkların daha çok marya türü balıkları yakaladığını ancak miktar az olduğu için fiyatların yükseldiğini aktardı. Farklı balık yemek isteyen vatandaşların bu dönemi iyi değerlendirmesi gerektiğine değinen balıkçılar, bu durgun dönemim bitmesi için yeni sezonu beklediklerine vurgu yaptı.

Yalova Balık Hali’nde bu hafta balıkların fiyatı şu şekilde:

Hamsi 200 TL

İstavrit 180 TL

Sardalye 70 TL

Çipura 250 TL

Palamut 150 TL

Alabalık 180 TL

Levrek 250 TL

Tekir 180 TL

Uskumru 150 TL

Karadeniz mezgit 100 TL

Alabalık 180 TL

Norveç somon 500 TL

Karadeniz somon 200 TL

Mercan balığı 150 TL

Mırmır 200 TL

İzmarit 120 TL

Kefal 150 TL

Somon havyarı 100 TL

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.