Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Bitpazarı ekonomiye canlılık katmaya devam ediyor

Her hafta Perşembe günü Yalova Kapalı Pazaryerinde kurulan bitpazarı, bu hafta vatandaşların akınına uğradı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2024 16:06
Kaynak: Serap Polat
https://www.yalovahayat.com/
Yalova Bitpazarı ekonomiye canlılık katmaya devam ediyor

Antika severlerin uğrak noktası haline gelen bitpazarı bu hafta da Yalovalılardan büyük ilgi gördü. Kalabalık nedeniyle adım atmakta güçlük çekilen pazarda ürün çeşitliliğinin de artmasıyla beraber, esnaf ve vatandaşlar rengârenk görüntüler oluşturdu. Soğuk kış günlerinde dahi Yalovalıların uğramayı ihmal etmediği bitpazarı, bu hafta yağmurlu havaya rağmen yine doldu taştı.

İKİNCİ EL ÇANTALAR VE NOSTALJİK AKSESUARLAR BU HAFTANIN YILDIZI OLDU

Perşembe günü, bitpazarıyla canlandı. Yağışlı havaya rağmen sabahın erken saatlerinde başlayan kalabalık Pazar toplanana kadar devam etti. Pazarın sabit müşterileri her hafta olduğu gibi bu hafta da yeni ürünleri incelerken, piyasada bulamadığı ürünleri arayan vatandaşlar da bu hafta bitpazarına ilgi gösterdi.

Bu hafta daha çok sıfır ürününü yer aldığı pazarda, ikinci el ürünlerden antikaya kadar farklı kategorilerde birçok ürün tezgâhlarda yerini aldı. Kullanılmamış giyim ürünleri kadar ikinci el çantalar ve nostaljik aksesuarlar bu haftanın yıldızı oldu. Yazlık tişört ve spor ayakkabılara yoğunlaşan Yalovalılar, çeyizlik havlular, dantel örtüler, nevresim takımları, yorganlar ve halıları da inceledi.

ESNAF GÖRDÜĞÜ İLGİDEN MEMNUN

Tüketicilerin bir nebze de olsa teselli bulduğu pazarda paketi açılmamış giyim ürünleri, ikinci el tablet ve telefonlar, antika süs eşyaları, aksesuarlar, eski basım kitaplar, elektronik eşyalar, küçük mobilyalar, ev dekorasyon ürünleri, oyuncaklar, mutfak eşyaları, kumaşlar ve daha birçok ürün tezgahlarda yerini aldı. Farklı ürünlerin yer aldığı ve piyasa fiyatının çok altında fiyatlarla satış sapılan pazarı bu hafta emekliler ve kadınlar daha çok tercih etti.

Kadınlar daha çok ev dekorasyon ürünlerine, kumaşlara ve çantalara ilgi gösterirken, erkekler kemer, teşbih ve şapka gibi aksesuarlara yoğunlaştı. Birçok vatandaşın bütçesine ve tarzına uygun ürünleri bulabildiği bitpazarının Yalova’da bu denli ilgi görmesi, pazar esnafını da mutlu ediyor. Enflasyon nedeniyle her gün yeni zamlarla vatandaşları zorlayan piyasa fiyatlarına oranla uygun fiyatlara ürün sunan bitpazarı esnafı, daha çok ziyaretçi görmek istediklerini aktardı.

Serap Polat

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.